Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.03.2024

Москва гнівно відреагувала на висловлювання Макрона


Макрон: Мої заяви про західні війська в Україні були "зважені й продумані"


Президент Франції Емманюель Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що всі його заяви про повномасштабну війну Росії проти України – включно з можливістю відправлення західних військ, які викликали резонанс – були ретельно продумані.

Французького президента попросили прокоментувати заяву після неформального саміту союзників у Парижі, коли він сказав, що "не можна виключати" ймовірного відправлення західних військ в Україну.

"Це досить серйозні питання. Кожне слово, яке я говорю з цього питання, є зваженим, продуманим і виваженим", – сказав Макрон журналістам, відмовившись від подальших коментарів.

Прем’єрка Естонії підтримала ідею Макрона щодо західних військ в Україні

Слова Макрона викликали негативну реакцію з боку урядів країн-союзниць, лідери яких поспішили запевнити, що не будуть відправляти війська.

У той час як більшість країн НАТО виключили відправку військ в Україну – в тому числі такі великі гравці, як Німеччина, Британія і США – міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив у середу, що він вдячний за дебати, які ініціював Макрон.

Москва гнівно відреагувала на висловлювання Макрона, попередивши, що розгортання західних військ в Україні неминуче призведе до конфлікту між Росією і НАТО.

Схожі матеріали:
👁 958
Категорія: Актуально
Теги: президент Франції, україна, війна, НАТО




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ