Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.12.2023

На засіданні опікунської ради розглядали питання про надання статусу дітям, які постраждали від воєнних дій


Статус дітей, які постраждали від воєнних дій надається органом опіки та піклування за місцем фактичного проживання


опікунська рада

Нещодавно відбулося чергове засідання опікунської ради Гребінківської міської ради.
Окрім іншого, цього разу члени опікунської ради розглядали питання про надання статусу дітям, які постраждали від воєнних дій.

Уже багато років, з початку збройної агресії росії проти України, дитинство тисяч українських дітей не розмальоване веслковими фарбами й посмішками, а сповнене ракетними обстрілами, біллю та втратами. Діти гинуть, втрачають рідних, власний дім, стають жертвами насильства та свідками руйнувань, отримують численні травмування, в тому числі і психологічні.

Україна як правова та соціальна держава вживає всіх необхідних заходів для забезпечення прав дітей, які постраждали від збройного конфлікту.

Статус дітей, які постраждали від воєнних дій надається органом опіки та піклування за місцем фактичного проживання або перебування дитини як внутрішньо переміщеної особи, за місцем звернення, за місцем виявлення такої дитини місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування.

Саме тому дві родин із неповнолітніми дітьми, які мешкали в районах, де відбувалися бойові дії, а тепер живуть у нашій громаді, звернулися до міської ради з проханням надати їхнім неповнолітнім дітям статус дітей, які постраждали від воєнних дій.

Одна родина розповідала, що на початку повномасштабного вторгнення опинилися під окупацією. Довгий час не могли виїхати, харчів не вистачало, від постійних пострілів доводилося ховатися в підвалі. І лиш коли можна було вибратися польовими дорогами, їм вдалося залишити небезпечну територію. Інша родина, яка тепер у статусі внутрішньо переміщених осіб, проживає у нашій громаді теж мешкала на території, де велися бойові дії. Пів року фактично жили у підвалі, ховаючись від постійних обстрілів.

Ці родини – зараз у відносній безпеці, вони мають дах над головою, мають усе необхідне для життя. Дорослі – працевлаштовані, діти – навчаються, щоправда дистанційно у своїх закладах освіти. Страх, який оселився в кожному з них, міцно тримає і не відпускає, але поступово ці люди призвичаюються жити відносно мирним життям.

Опікунська рада проголосувала за те, щоб надати неповнолітнім із цих родин статус дітей, які постраждали від воєнних дій.

Також під час проведення засідання опікунського ради було розглянуто питання про припинення опікунських повноважень, у зв’язку зі смертю опікуна та призначення нового опікуна для недієздатної особи в судовому порядку. Кілька років опікун добросовісно виконувала свої обов’язки. Тепер допомагати недієздатному буде інша особа.

Засідання провела секретар міської ради, голова опікунської ради Людмила Цапенко.

Схожі матеріали:
👁 295
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: опікунська рада, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ