Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.04.2022

Ремінь ГРМ: що це, навіщо потрібен і коли потрібна заміна


Ремінь ГРМ не повинен бути занадто затягнутим і не повинен бовтатися


Ремінь ГРМ
 

Незважаючи на те, ремінь газорозподільного механізму є найпростішою конструкцією, він грає величезну роль у роботі двигуна. Завдяки йому поршні та клапани, які знаходяться в безпосередній близькості один до одного і крутяться, ніколи не зустрічаються. Крім цього, ГРМ ремінь забезпечує надійне та плавне з'єднання розподільного та колінного валу, виконуючи їх безперебійну роботу.

У момент розриву ременя поршні та клапани починають тертися один від одного і, як наслідок, гнуться. Підсумок: неминуче дорогий ремонт із наступною заміною деталей. І хоч таке можливо не на всіх автомобілях (деякі автовиробники продумали момент розриву ременя ГРМ, зробивши на поршнях спеціальні поглиблення, за рахунок яких вони не б'ються об клапани), така деталь, як ремінь все одно потребує уваги.

Коли потрібна заміна ременя ГРМ

Логічно, що замінить ремінь газорозподільного механізму слід у той момент, коли він розірвався. Однак, найчастіше, це відбувається несподівано і зношування на інші деталі починається моментально. В результаті буде потрібний серйозний і дорогий ремонт двигуна. Тому краще не доводити стан деталі до моменту розриву та систематично контролювати його. Зробити це можна у будь-якому СТО. Майстер зніме верхню кришку і через невелике оглядове вікно зрозуміє, чи слід замінити ремінь, чи він ще побігає.

У кожній технічній документації до автомобіля від автовиробника вказується пробіг, пройшовши який краще міняти ремінь, щоб уникнути його розриву. Пробіг залежить від марки, моделі автомобіля, його технічних особливостей та коливається в межах 60-100 тисяч кілометрів. Проте не лише пробіг впливає на стан ременя. Нерідко експлуатації автомобіля, навантаження на нього, якість самого ременя має велике значення.

Як зрозуміти, що ремінь підлягає заміні

Під час огляду стану ременя необхідно враховувати глибину та кількість дефектів. Якщо є часткові розриви, ремінець сильно розтягнутий, визначаються візуальні дефекти, ремінець ГРМ краще замінити.

Не слід вважати, що за наявності подряпин або часткового невеликого надриву відразу слід поміняти ремінь. Його основа - металева, тому навіть за невеликих фізичних порушень він здатний прослужити якийсь час. Однак це вже має стати “дзвінком” для автовласника. Необхідно тримати руку на пульсі та контролювати стан ременя, щоб своєчасно його замінити.


Ремінь ГРМ
 

Де поміняти ремінь ГРМ?

Ремінь можна купити самостійно у будь-якому автомобільному магазині або на ринку. Теоретично, його можна самостійно замінити. Проте сам процес досить кропіткий і брудний. Насамперед, слід правильно накласти ремінь на пази – допуск навіть невеликої невідповідності призведе до поломок. По-друге, важливо підібрати оптимальний натяг.

Ремінь ГРМ не повинен бути занадто затягнутим і не повинен бовтатися. Тут є тонка грань, яку зможе відчути лише досвідчений фахівець. Тому набагато безпечнішим і дешевшим буде звернення до СТО. У кожній майстерні проводять такий спектр послуг. Якщо потрібна заміна ременя ГРМ у Дніпрі, пройдіть за посиланням.

Якщо ви не впевнені у своїх силах, у вас немає підготовленого місця та обладнання для проведення ремонтних робіт, недостатньо досвіду, не рекомендуємо ризикувати. Заміна ременя ГРМ професіоналами виключить ризик помилок та обриву, продовжить термін експлуатації двигуна та заощадить ваші сили та гроші.



Схожі матеріали:
👁 548
Категорія: Прес-реліз
Теги: автомобіль, сто, Ремінь ГРМ, ремінь




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ