Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.07.2022

Робот LeviPrint продемонстрував можливість безконтактного будівництва об'єктів


LeviPrint також є першим пристроєм, що використовує так звані акустичні пастки для підвішування довгастих об'єктів


Робот LeviPrint продемонстрував можливість безконтактного будівництва

Вчені винайшли пристрій, який за допомогою інтенсивних звукових хвиль здатний переміщати різні об'єкти, що ширяють у повітрі, при цьому робот зовсім не стосується їх.

Здатність LeviPrint переміщати дрібні предмети і навіть краплі рідини демонструє на що здатна нова технологія, що має хороші перспективи для використання в мікроелектроніці та біоінженерії, оскільки пристрій може поєднувати мікроскопічні об'єкти.
 
"Безконтактне виробництво дозволяє мінімізувати перехресне забруднення і при цьому вміло маніпулювати широким спектром об'єктів на зразок гранул, частинок, крапель, переміщуючи, з'єднуючи їх і навіть проносячи через отвори", - сказав Асьєр Марзо, співавтор дослідження з Наваррського народного університету.

LeviPrint також є першим пристроєм, що використовує так звані акустичні пастки для підвішування довгастих об'єктів, що може бути корисним для виробничих процесів, що вимагають використання балок. Тести проводились у повітряному та водному середовищах. За словами Марзо вода є найкращою із середовищ, тому що ультразвук краще проходить через воду, та й вага об'єктів у воді зменшується.


Робот LeviPrint продемонстрував можливість безконтактного будівництва
 

Вчений повідомив, що маніпулювати об'єктами легше, використовуючи роботизовану руку, оскільки під час рухів рука людини тремтить і вібрація, що виникає, може входити в резонанс із захопленим об'єктом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винахідники з України створили портативний прилад, що сповіщає про хімічні та радіаційні загрози

"Наш пристрій - це прототип, зібраний кількома дослідниками, які не є експертами в галузі електроніки, але й цього було достатньо, щоб продемонструвати новий метод маніпуляції за допомогою левітації і вказати на можливість його застосування", - сказав Марзо.



Схожі матеріали:
👁 447
Категорія: Технології
Теги: робототехніка, роботизація, робот, левітація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ