Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.10.2014

Роман Харченко: сільське господарство повинно стати основою відродження Української економіки


Роман Харченко знає проблеми сільських мешканців як ніхто інший -15 років роботи в селі не минули марно


Роман Харченко: сільське господарство повинно стати основою відродження Української економіки

Народний обранець із місцевих - ось шанс, що голос села про допомогу буде почутий, - так вважає Роман Харченко.

- Наше суспільство пережило дві революції в боротьбі за краще майбутнє. Але навіть остання - кривава - не змінила ситуації, - говорить Роман Миколайович.

- Зараз модним стало - переїжджати до столиці після отримання мандата нардепа. Або взагалі балотуватися не "у своїй" місцевості. І тоді громада втрачає можливість у будь-який час звернутися по допомогу до свого представника у Верховній Раді. А він, пару разів на рік - під свята - з'являючись до "свого" округу, виявляється настільки відірваним від реального життя, що не розуміє навіть елементарних проблем своїх виборців. І який тоді зиск від нього?

Роман Харченко знає проблеми сільських мешканців як ніхто інший -15 років роботи в селі не минули марно. Та мало знати, треба ще мати бажання змінити на краще. Більше десяти років піклування про людей, з котрими живеш поруч, надихнули перейти на новий етап.

- На жаль, моїх можливостей не вистачає для вирішення усіх проблем. Адже чиновники та можновладці не змінили свого зверхнього ставлення до простих людей, не перестали "ставити палиці в колеса" дрібним підприємцям, котрі намагаються відродити сільське господарство, - говорить Роман Миколайович. - А проблеми на місцях, особливо в селах, вирішувати теж, очевидно, не збираються. Це й спонукало мене балотуватися у народні депутати Верховної Ради України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повний список кандидатів у депутати Ради у мажоритарному окрузі №151 на Полтавщині

Хтось повинен розвивати сільське господарство, підтримувати молодь, рятувати медичні та освітні заклади сіл від закриття. Це має бути тільки небайдужа людина. Тому я вирішив, що, отримавши мандат депутата Верховної ради, буду в змозі зробити набагато більше справ.

- Ви вважаєте, що сільське господарство реально відродити?

- Мало того - воно має стати основною рушійною силою й локомотивом для відродження економіки держави! Наш край багатий усім: родючими чорноземами, багатими на вуглеводні (газ й нафта) надра, працьовитими і добрими людьми. Немає кому тільки піклуватись, аби ці багатства служили людям.

Приміром, наше підприємство розвивається, бо люди довіряють, надають в оренду свої землі. Уже зараз одне наше підприємство обробляє понад 20 тисяч гектарів землі, плануємо розширюватися. А існують же й менші фермерські господарства, тваринництво, птахівництво тощо. І усіх цих підприємців, які створюють нові робочі місця для сільських мешканців, треба підтримувати на державному рівні -законодавчо, а не давити їх податками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Амарант» планує поширювати виробничі потужності в Гребінківському районі

Важливо створювати для їхнього бізнесу сприятливі умови. Для цього необхідно доопрацювати, наприклад, законодавство щодо співпраці власника землі з орендарем, аби людей не дурили шахраї. Це одне з моїх найважливіших завдань у майбутньому парламенті.

МЕДИЦИНА ТА ОСВІТА У СЕЛАХ МАЮТЬ РОЗВИВАТИСЯ

- Що Ви ще плануєте зробити, коли станете народним обранцем?

- У принципі нічого нового - усе те ж, що й робив раніше. Тільки з новим статусом зможу втілювати це масштабніше. Маю можливість комплексно вирішити проблему вимираючих сіл. Адже відбувається це тому, що молодь не має, де працювати. їде у міста, населення не омолоджується, закриваються школи та дитячі садочки, амбулаторії.

Відповідно ті, хто й хочуть тут залишитися, не мають для цього соціальних умов. Як керівник великого сільськогосподарського підприємства, я надаю роботу сотням сільських жителів. Таким чином, заохочую молодь залишатися у рідному селі, отримувати гідну зарплатню, розвиватися, створювати сім'ї. Піднімаємо демографію (посміхається). Разом із цим мене турбує соціальна інфраструктура сіл.

Я хочу, щоб ці молоді сім'ї мали можливість повести своїх дітей до сільського дитячого садочка, де затишно й тепло та гарно годують. Щоб могли віддати дитину до школи, що знаходиться поруч, а не везти за кількадесят кілометрів. Щоб родина при першій
потребі мала можливість отримати оперативну кваліфіковану медичну допомогу за місцем проживання.

Звичайно ж, мені не байдуже, чи відремонтованими дорогами ходитимуть ці діти, чи освітленими вулицями. Не байдуже, відвідуватимуть вони гуртки - спортивні та творчі, чи ж тинятимуться в підозрілих компаніях.

ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ ДО СІЛ - РЕАЛЬНІСТЬ

- Яким чином Ви відновлюватимете інфраструктуру сіл?

- Я постійно матеріально допомагаю ФАПам, долучаюся до оновлення їхнього медичного обладнання. Освітлення та ремонт доріг у селах теж не оминаю увагою. Підтримую дитячий та молодіжний спорт. Піклуюся про багатодітні сім'ї.

Є кілька основних моментів, реалізувавши які на законодавчому рівні, зможу вирішити більшість проблем сіл.

По-перше, як уже зазначав раніше, ініціюю створення закону, що дозволить ефективно залучати інвестиції до села.

По-друге, створю законопроект, що дозволить усім нафтогазовидобувним підприємствам, що діють у нашому Краї, сплачувати податки до місцевих бюджетів.

По-третє, боротимуся за децентралізований розподіл бюджетних коштів. Тобто громади сіл самі на місцях вирішуватимуть, куди й коли витрачати бюджетні кошти. Приміром, цього місяця відремонтуємо дороги, через півроку відновимо школу тощо.

і, звісно, прискіпливо стежитиму за виконанням закону про люстрацію. Країні потрібна молода кров у владі. Сподіваюся, що земляки і в цій ініціативі висловлять мені довіру та підтримку. Змінимо владу разом та відродимо рідний Край!



Схожі матеріали:
👁 1721
Категорія: Актуально
Теги: Роман Харченко, вибори




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ