Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.10.2023

Розбиваємо Міфи. Мамографія безоплатна для жінок після 40 років


Зазвичай мамографію грудних залоз призначають жінкам після 40 років


мамографія

Національна служба здоров’я України продовжує тему боротьби з раком молочної залози. Сьогодні розбиваємо міф про мамографію. Є поширена думка, що Програма медичних гарантій покриває мамографію лише для жінок після 40 років. Це зовсім не так.

Зазвичай мамографію грудних залоз призначають жінкам після 40 років. Але якщо пацієнтка не досягла зазначеного віку і лікар вбачає потребу у такому дослідженні - лікар виписує направлення на обстеження молочних залоз.

У такому разі пацієнтка з направленням може зробити мамографію безоплатно.

Але в тих медичних закладах, які надають послуги за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”. Перед тим як йти на діагностику, потрібно зателефонувати і уточнити, чи є в медичному закладі необхідне обладнання і лікар-рентгенолог.

Якщо медичний заклад має договір за пакетом і “Мамографія”, і “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах” - тоді мамограф в такій лікарні точно є.

Зверніть увагу. Якщо пацієнтка прагне пройти обстеження самостійно, не маючи на це рекомендацій та направлення лікаря, то це можна зробити за власні гроші. Радимо здійснювати платіж через офіційні канали оплати за офіційно встановленими в лікарні тарифами.

Схожі матеріали:
👁 336
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: мамографія, Договір, медичний заклад, Національна служба здоров’я




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ