Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.10.2021

Розведення їстівних равликів


Розведення равликів в нашій країні, стає все популярнішим: бізнес прибутковий, а умови утримання молюсків не самі строгі


Розведення равликів в нашій країні, стає все популярнішим: бізнес прибутковий, а умови утримання молюсків не самі строгі. В Італії, Франції, Греції равликів подають в багатьох ресторанах, готують вдома, запиваючи келихом хорошого вина. Продають равликів в ресторани, в заводи і цехи, що заготовлюють напівфабрикати, в косметологічні та фармацевтичні компанії, на європейський ринок.

Для того щоб дізнатися більше про равликів і їх оптовому продажі, переходите на сайт https://ukraine.snails-house.com/. Там представлено безліч інформації: цікаві статті, розповіді, новини, поради по вирощуванню і навіть рецепти.

їстівні равлики
 

Які види равликів вирощують на спеціальних фермах

З огляду на особливості клімату й умови розведення, в нашій країні популярністю користуються равлики виду Helix Aspersa Maxima і Helix Aspersa Muller. В даному контексті мова йде про сірих молюсках. Також, інтерес викликає розведення виноградних равликів. Свою назву вони отримали через своїх переваг щодо прожитку, тому як вважають за краще виноградне листя іншим продуктам.

Хочеться дізнатися більше про особливості розведення кожного виду? Отримати детальну інформацію можна на спеціалізованому сайті https://ukraine.snails-house.com/shop/. Тут предметно розповідається про роботу компанії «Snails House», яка протягом досить значного часового проміжку займається вирощуванням і продажем смачних і поживних молюсків.

Чи всі равлики їстівні?

Існує величезна безліч різних видів равликів. Але м'ясо ряду з них непридатне для вживання в їжу через його низьку якість. Також багатьох молюсків недоцільно готувати через їх вкрай невеликого розміру.

В їжу в основному вживають:
  • Helix pomatia, або виноградні равлики. Це всім звичні великі молюски, які найчастіше і асоціюються з їстівними равликами.
  • Helix Aspersa Maxima, або сірі великі равлики.
  • Helix Aspersa Muller, або сірі малі равлики.

їстівні равлики
 

Два останні види користуються високим попитом, їх розводять найчастіше. Вони використовуються як для кулінарних потреб, так і для виготовлення косметичних засобів. Ці равлики належать до одного виду, а тому у них багато схожих рис, відмінності в основному лише в розмірах. Великі равлики доростають до 25 г ваги і діаметра панцира 4-4,5 см, а малі важать в середньому 7-10 г і мають панцир діаметром 2,5-3 см, рідко більше. Для того щоб дорости до таких розмірів равликам потрібно 5-6 місяців (великим - до 7-ми).

Самий витратний, але і найбільш вигідний вид - гігантські африканські Ахатина (Achatina fulica). Такі равлики в основному використовуються в медицині і косметології. Складність полягає в тому, що Ахатина родом з жарких країн, тому важливо створити умови, наближені до природних (температура повітря не нижче + 28  С і вологість від 70%).

Розведення равликів

Равликів можна вирощувати на відкритому повітрі, в теплиці, в спеціальному приміщенні. При вирощуванні равликів в природному середовищі існування потрібен відповідний клімат і простір. Потрібно 1 кв.м простору на 30-40 особин, якщо їх годують звичайної травою. На ділянці такого ж розміру може поміститися до 200 равликів, якщо їх харчування - це спеціальний корм, фрукти, зелень, сухе молоко і мінеральні добавки (наприклад, природна крейда).

Равлики сплять вдень, а не сплять вночі. Впадають в сплячку на кілька місяців в посушливу або холодну погоду. Живуть 10-20 років.

Що потрібно для вирощування равликів:
  • Хороша вентиляція.
  • Вологість повітря більше 85%.
  • Температура 20-23 °.
  • Приміщення з равликами регулярно очищати від утворилася слизу і бруду.
  • Захист від інших тварин і зовнішнього впливу.
На початку весни равликів відбирають для відтворення, і з березня по травень вони розмножуються. Спочатку маленьких молюсків тримають окремо, а через 3-6 місяців відправляють до дорослих.

Схожі матеріали:
👁 381
Категорія: Прес-реліз
Теги: їстівні равлики, равликова ферма, равлики




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ