Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.07.2023

Семінар на тему: «Адміністративна відповідальність за окремі правопорушення» для під облікових пробації


Слухачам роз’яснено загальні правила накладення стягнень за адміністративні правопорушення


Лубенський місцевий центр БПД

З метою недопущення вчинення громадянами повторних злочинів, проступків і адміністративних правопорушень та підвищення їх правової освіти 5 липня юристка сектору «Гребінківське бюро правової допомоги» Валентина Черницьката провідний інспектор Лубенського районного сектору №1 Світлана Жила провели семінар на тему: «Адміністративна відповідальність за окремі правопорушення» для під облікових пробації.  

Слухачам роз’яснено загальні правила накладення стягнень за адміністративні правопорушення та обставини що пом’якшують та обтяжують відповідальність за адміністративні правопорушення.

Адміністративним правопорушенням (проступком) є протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Особу правопорушника характеризують, перш за все, ознаки, властиві суб’єктові проступку (вік, стать, службовий, соціальний стан, протиправна поведінка в минулому), а також поведінка в трудовому колективі і в побуті, ставлення до сім’ї, колег по роботі, навчанню тощо. Всі ці обставини мають бути встановлені органом (посадовою особою), який розглядає справу, щоб мати повну уяву про особу порушника.

Згідно ст. 33 КУпАП стягнення за адміністративне прaвoпoрушeння нaклaдaєтьcя у мeжaх, уcтaнoвлeних цим кодексом та іншими законами Укрaїни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клієнтів пробації Гребінківщини навчили долати агресію

При накладенні тягнeння врaхoвуютьcя характер вчинeнoгo прaвoпoрушeння, ocoбa пoрушникa, ступінь йoгo вини, мaйнoвий cтaн, oбcтaвини, що пoм’якшують i обтяжують вiдпoвiдaльнicть.


Лубенський місцевий центр БПД
 

Обставинами, що пом’якшують відповідальність за адміністративне правопорушення, визнаються:
  • щире розкаяння винного;
  • відвернення винним шкідливих наслідків правопорушення,
  • добровільне відшкодування збитків або усунення заподіяної шкоди;
  • вчинення правопорушення під впливом сильного душевного хвилювання або при збігу тяжких особистих чи сімейних обставин;
  • вчинення правопорушення неповнолітнім;
  • вчинення правопорушення вагітною жінкою або жінкою, яка має дитину віком до одного року.
  • Обставинами, що обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, визнаються:
  • продовження протиправної поведінки, незважаючи на вимогу уповноважених на те осіб припинити її;
  • повторне протягом року вчинення однорідного правопорушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню;
  • вчинення правопорушення особою, яка раніше вчинила кримінальне правопорушення;
  • втягнення неповнолітнього в правопорушення;
  • вчинення правопорушення групою осіб;
  • вчинення правопорушення в умовах стихійного лиха або за інших надзвичайних обставин;
  • вчинення правопорушення в стані сп’яніння.
Після інформаційної частини семінару, працював консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, де присутні мали змогу отримати роз’яснення з правових питань.

Також, учасникам було повідомлено, що для забезпечення та реалізації своїх прав та інтересів громадяни можуть звернутися до Гребінківського бюро правової допомоги за адресою: пров. Спортивний,11, м. Гребінка тел. (05359) 2-11-94 або до Єдиного контакт-центру системи Безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України) за номером: 0-800-213-103.

Схожі матеріали:
👁 271
Категорія: Актуально
Теги: семінар, Лубенський місцевий центр БПД




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ