Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.01.2018

Щодо організації приписки юнаків 2001 року народження до призовної дільниці Гребінківського РВК


Приписка юнаків 2001 року народження до призовної дільниці


Щодо організації приписки юнаків 2001 року народження до призовної дільниці Гребінківського РВКЩодо організації приписки юнаків 2001 року народження до призовної дільниці Гребінківського РВК та вступу на навчання до військових навчальних закладів

На виконання вимог статті 14 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", розділу III Положення "Про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом", затвердженого постановою КМУ від 21 березня 2002 року №352 (зі змінами), у січні - березні 2018 року на території Гребінківського району проводиться планова приписка юнаків 2001 року народження до призовної дільниці військового комісаріату.

На кожного буде заведена особова справа призовника і всі юнаки пройдуть медичну комісію для оцінки їхнього стану здоров'я. Призовники, які визнані в ході приписки непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час та які раніше були засуджені до позбавлення волі, арешту чи виправних робіт за вчинення злочину невеликої або середньої тяжкості, у тому числі із звільненням від відбування покарання, підлягають зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

До юнаків, які за будь-яких обставин у встановлені строки залишилися не приписаними до призовної дільниці, будуть проводитись розшукові заходи разом з органами Національної поліції.

Майор Михайло Холодов, військовий комісар Гребінківського районного військового комісаріату:
 
"Звертаю особливу увагу батьків!!! Згідно Постанови КМУ № - 921 від 7 грудня 2016 року, статті 37, забороняється приймати на навчання та на роботу осіб, у яких відсутні військово-облікові документи (посвідчення про приписку до призовної дільниці чи військовий квиток).

Шановні батьки! Щоб Ваша дитина після закінчення навчального закладу не залишилася "у розбитого корита", закликаю Вас взяти під особистий жорсткий контроль як збір документів, необхідних для проходження приписки Вашого сина, так і сам процес приписки (своєчасну здачу аналізів і проходження медичного огляду). Продовження навчання Закінчиться навчання в школі, пройде випускний бал. Постає питання - куди піти вчитися далі???

В наш складний час, коли в батьків не вистачає коштів для подальшого навчання дитини, самим оптимальним рішенням є продовження навчання у військових закладах.

Чому так, спитаєте Ви?

 
По-перше - навчання у військових закладах безкоштовне;
по-друге - забезпечення гуртожитком, обмундируванням та речовим майном;
по-третє - забезпечення безкоштовним харчуванням;
по-четверте - одержання гарантованого працевлаштуванню."

На теперішній час є два види військової освіти. Перший вид - вищі військові навчальні заклади (ВВНЗ). Другий вид - військові коледжі сержантського складу (ВКСС). Яка між ними різниця?

При закінченні ВВНЗ - диплом "бакалавр", "магістр". Термін навчання - 4-5 років, військове звання -"лейтенант".

При закінченні ВКСС - диплом "молодший бакалавр". Термін навчання-2 роки, військове звання - "сержант", "старшина".

При кожному вищому військовому навчальному закладі існує свій коледж. Наприклад:
 
1 .Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів).

- Військовий коледж сержантського складу.

2. Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба

- Військовий коледж сержантського складу.

3. Військовий інститут телекомунікації та інформатизації (м. Київ)

- Військовий коледж сержантського складу (м. Полтава)

Різниця для вступу у ВВНЗ чи у ВКСС - це бали сертифіката центру оцінювання якості освіти. Наприклад, для вступу у Військовий інститут телекомунікації та інформатизації (ВІТІ) в 2017 році мінімальний прохідний бал складав -120 балів, а військовий коледж-100 балів.(математика або фізика та українська мова і література). Крім цього вступники проходять психологічне обстеження, медичне обстеження військово-лікарською комісією та оцінюються по рівню фізичної підготовки. .

- Хочу зауважити, що до ВВНЗ та ВКСС на навчання приймаються як юнаки, так і дівчата, - наголошує Михайло Холодов,  для тих, хто виявить бажання навчатися у військових закладах, формувати свої особові справи потрібно розпочинати не пізніше лютого - березня.

Більш детальну інформацію Ви можете отримати, звернувшись до військового комісаріату. Для того , щоб випускники більш детально були проінформовані про військові навчальні заклади, 7 лютого* 2018 року спланована презентація ВВНЗ та ВКСС , яка відбудеться в місті Лубни .

Запрошуємо юнаків та дівчат - випускників 2018 року. Організацією доставки бажаючих бути на презентації займається відділ освіти Гребінківської РДА та відділ освіти Гребінківської міської ради .

 майор Михайло Холодов, військовий комісар Гребінківського районного військового комісаріату

Схожі матеріали:
👁 1119
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: Гребінківський РВК, юнаки, приписка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ