Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.02.2022

Toyota та Yamaha спільно розробляють високопродуктивний 5,0-літровий водневий двигун


Новий водневий двигун заснований на 5,0-літровому двигуні розкішного спортивного купе Lexus RC F з модифікаціями форсунок


5,0-літровий водневий двигун

Toyota Motor та Yamaha Motor об'єднали зусилля для розробки 5,0-літрового двигуна V8 для автомобілів, що працюють на водневому паливі. Toyota та інші автокомпанії починають спільну роботу з розширення діапазону варіантів палива для двигунів внутрішнього згоряння. Toyota вже використовує водневий двигун GR Yaris, встановлений на одній із моделей Corolla у гоночній серії Super Taikyu у Японії.

Новий водневий двигун заснований на 5,0-літровому двигуні розкішного спортивного купе Lexus RC F з модифікаціями форсунок, головок циліндрів, впускного колектора та інших елементів. Yamaha стверджує, що він пропонує 450 л. при 6800 об/хв і максимальний момент, що крутить, 540 Нм при 3600 об/хв. Це трохи менше, ніж у оригінального V8, на якому він заснований, але для експериментального двигуна цього більш ніж достатньо.
 
«Водневі двигуни мають спочатку дружній вигляд, що робить їх простими у використанні, навіть не вдаючись до електронних засобів допомоги при керуванні», - сказав Такеші Ямада з відділу автомобільних розробок Центру технічних досліджень та розробок. «Кожен, хто приходив на тест-драйв прототипу автомобіля, починав дещо скептично, але наприкінці виходив із машини із широкою усмішкою на обличчі».

Дві компанії вже мали плідну співпрацю раніше. Вони стали партнерами в розробці гіперкара Lexus LFA з 4,8-літровим двигуном V10 потужністю 552 к.с., і це підприємство виявилося дуже успішним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї створили найбільший у світі літак-амфібію AG600
 
«Водневі двигуни мають потенціал нейтрального викиду вуглецю, водночас зберігаючи нашу пристрасть до двигуна внутрішнього згоряння», - заявив президент Хідака.

Однією з особливостей, яку наголошує Yamaha, є хрипкий звук двигуна V8, який можна зберегти, адаптувавши його для спалювання іншого типу палива. Toyota заявила те саме про концепт GR Yaris H2 з водневим двигуном, який вона продемонструвала минулого року, посиливши потенціал технології, зокрема, для сегменту спортивних автомобілів.

Схожі матеріали:
👁 708
Категорія: Технології
Теги: двигун, Yamaha, Водневий двигун, Toyota




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ