Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.05.2021

Виявлено єдину у світі мумію вагітної жінки


У Національному музеї Польщі абсолютно випадково була виявлена ​​перша і єдина на сьогоднішній день мумія вагітної жінки.


У Національному музеї Польщі (Варшава) абсолютно випадково була виявлена ​​перша і єдина на сьогоднішній день мумія вагітної жінки.

Унікальний експонат весь цей час значився на балансі музею і зберігався в запасниках. За картотекою мумія належала жерцеві Хор-Джехуті.


Виявлено єдину у світі мумію вагітної жінки
 

Вирішивши дізнатися більше деталей про життя древнього єгипетського жерця, дослідники вирішили зробити томограму. Історію знахідки описав Journal of Archaeological Science.

Вважалося, що єгипетський жрець Хор-Джехуті проживав в I столітті до нашої ери.

Знахідка вважалася нічим не примітною до тих пір, поки вчені випадково не зацікавилися здоров'ям жерця при його житті.

Коли на знімку з'явилося чітке окреслення дитячої ніжки, подиву працівників науки не було меж.

За результатами дослідження інтерес до знахідки багаторазово збільшився. Виявилося, що це єдине в історії археології муміфіковане тіло вагітної жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсутня ланка еволюції: виявлена ​​скам'янілість віком мільярд років

Всі ознаки вказували на перебування жінки приблизно на 26-му тижні терміну вагітності. Експерти намагаються з'ясувати вік і стан її здоров'я, а також історію хвороби і причину смерті.

Імовірно, вона могла померти через ускладнення при вагітності, що пояснює прагнення її родичів поховати померлу разом з ненародженим дитиною.

Схожі матеріали:
👁 386
Категорія: Технології
Теги: Польща, мумія, жрець Хор-Джехуті




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ