Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.10.2022

За ухилення від призову на військову службу під час мобілізації – чоловік постане перед судом


Згідно висновку військово-лікарської комісії, чоловік, визнаний придатним до військової служби під час загальної мобілізації


Повістка

За процесуального керівництва Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо військовозобов’язаного чоловіка, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України - ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, являючись військовозобов’язаним, згідно висновку військово-лікарської комісії визнаний придатним до військової служби під час загальної мобілізації в Збройних Силах України, будучи обізнаним про призов за мобілізацією та заздалегідь попередженим про час, місце і необхідність його явки Територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправки до військової частини, за відсутності поважних причин, не маючи підстав для відстрочки чи звільнення від призову за мобілізацією, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, будучи попередженим про кримінальну відповідальність, діючи з прямим умислом, не з’явився у зазначений час до військкомату для проходження військової служби та відправки до військової частини, таким чином, ухилившись від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителя Пирятина засудили до 7 років позбавлення волі за крадіжку в умовах воєнного стану

Згідно ст. 336 Кримінального кодексу України, за вчинення кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти  років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Пирятинського відділу
Лубенської окружної прокуратури


Схожі матеріали:
👁 633
Категорія: Актуально
Теги: повістка, військова служба, ухилення від призову, мобілізація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ