Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.12.2021

«Ви ж бачите що на сході України твориться?»


Підрозділи ТРО Полтавської області, згідно Закону України «Про основи національного спротиву» розгортаються в обласному і районних центрах.


Сергій Мараховець розпочав військову службу у 2015-у році – за четвертою хвилею мобілізації потрапив до 93 окремої механізованої бригади. Відслуживши рік, у 2016-році демобілізувався у званні молодшого сержанта і потрапив до оперативного резерву першої черги. Взявши участь у кількох зборах як резервіст, вирішив підписати контракт на проходження служби у військовому резерві у складі батальйону територіальної оборони. «Душа потребує. Ви ж бачите що на сході України твориться?» - пояснює Сергій своє рішення.

Сергій Мараховець

Дійсно, на сході нашої країни триває неоголошена російсько-українська війна. Автономна республіка Крим, частина Донецької та Луганської областей перебуває під російською окупацією. Крім того Російська Федерація демонструє нарощування кількості своїх військ біля Українського кордону. Україна зробила висновки з 2014-го року.

Сучасні Збройні сили України не йдуть в жодне порівняння з «довоєнними». Більш того – ми не зупиняємося на досягнутому. Крім регулярних військових частин і вже існуючого потужного навченого оперативного резерву, наразі відбувається формування бригад територіальної оборони. Сергій Мараховецьпереконаний, що якби місцем дислокації було б його рідне місто – підписав би контракт не вагаючись. «Коли я пішов по мобілізації – моєму сину був рік, зараз йому 7 років і я, поки що, не готовий щодня їздити по 70 кілометрів до Кременчука і назад» - аргументує резервіст свої вагання.

Сергій Мараховець

Натомість стосовно важливості самої територіальної оборони у воїна немає жодного сумніву. Він переконаний, що підрозділи територіальної оборони в Україні не лише повинні бути, а й проводити регулярні збори і навчання. «Десь раз на місяць вдається з’їздити в Кременчук. В основному відпрацьовуємо вогневу, тактичну, інженерну і медичну підготовки. Хлопці, які місцеві, збираються ледь чи не щотижня. Мені б також хотілося частіше, але не завжди вдається.»

Сергій Мараховець
 

Попри все,Сергій Миколайович переконаний, що навички, отримані в ході військової служби, не розгубив. У випадку мобілізації готовий стати до лав Збройних сил не вагаючись. «Якщо щось і забув – навички відновилися б. Так просто воно не забувається» - переконаний Сергій.

Сергій Мараховець

Підрозділи ТРО Полтавської області, згідно Закону України «Про основи національного спротиву» розгортаються в обласному і районних центрах. Мешканці цих міст, котрі, як і Сергій Мараховець, готові стати до лав територіальної оборони Полтавщини за місце проживання, можуть підписати контракт і проходити військову службу в своєму рідному місті.

Прес-служба
Полтавського обласного ТЦК та СП


Схожі матеріали:
👁 466
Категорія: Актуально
Теги: мобілізація, військова служба, батальйон територіальної оборони




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ