Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.12.2017

Залізничники зупинили рух поїздів, вимагаючи підвищення зарплати на 100%


У профспілці невдоволені пропозицією "Укрзалізниці" підняти зарплати лише машиністам


Залізничники зупинили рух поїздів, вимагаючи підвищення зарплати на 100% 27 грудня залізничники провели акцію протесту, зупинивши рух поїздів на деяких станціях, зокрема в Івано-Франківську, Кривому Розі, Полтаві.

Протест було організовано Вільною профспілкою машиністів України.

"У локомотивному депо Подільськ (Котовськ) на підтримку мирної акції протесту Вільної профспілки машиністів України проведені загальні збори. По шляху прямування участь в акції з зупинкою поїздів прийняло участь 12 локомотивних бригад", - йдеться в одному з повідомлень на сторінці профспілки у Facebook.

Акція покликана донести до керівництва держави і "Укрзалізниці" необхідність підвищення у 2 рази зарплати працівникам залізниці, які безпосередньо беруть участь у перевізному процесі – це локомотивні бригади (машиніст і помічник машиніста), поїздні бригади (провідники), регулювальники швидкості, чергові на станціях, ремонтники тощо.

Як повідомив голова профспілки Семен Каріков, протест залізничників не вплинув на рух поїздів, оскільки тривав близько 25 хвилин (з 9:05 до 9:30 ранку) і проводився лише на станціях, а не на перегонах.
 
"Це не страйк, а акція протесту, тому що ми не залишаємо наші робочі місця і продовжуємо виконувати свої функції", - пояснив Каріков.

Своєю чергою в "Укрзалізниці" відреагували на акцію протесту, опублікувавши повідомлення про те, що наказом від 22 грудня було заплановано підвищення зарплат машиністам і помічникам машиніста майже на половину.

"За проведеними попередніми розрахунками середньомісячна заробітна плата робітників локомотивних бригад зросте на 32-45%", - йдеться у повідомленні "Укрзалізниці" на сторінці у Facebook.

Проте Каріков із сумнівом ставиться до цих заяв. По-перше, він дивується, звідки з'явилися вказані відсотки, адже у попередніх розрахунках було вказане максимальне підвищення від 30 до 39,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За інформацією ГУ ДФС у Полтавській області 1555 працівників офіційно оформлені на Полтавщині у 2017

Крім того, голова профспілки нарікає, що керівництво "Укрзалізниці" підвищує зарплати лише машиністам і помічникам. А вони вимагали збільшити виплати всім залізничникам - і локомотивній, і ремонтній, і поїздній бригадам.
 
"Зробили лише першу частину, що стосується локомотивної бригади. Мабуть, думали, що якщо локомотивній бригаді підняли, то все буде тихо і спокійно", - зауважив Каріков.

Також Каріков зазначив, що він досі не бачив в очі вказаний наказ, про який йдеться у повідомленні "Укрзалізниці".
 
"Те, що у нас люди масово звільняють із залізниці – це ніхто не бере до уваги. Дійшло до того, що у нас масово звільняють і локомотивні бригади, які працюють в УЗШК (Українська залізнична швидкісна компанія, яка обслуговує поїзди Hyundai і Skoda), масово звільняють і провідники, і слюсарі. Цей процес вже став незворотнім", – каже голова "Вільної профспілки машиністів України".

Каріков наголосив, що проведена у середу акція – попереджувальна. Якщо їхні вимоги не буде почуто, вони планують почати страйк. Щоправда, розпочнуть його лише у разі згоди і координації дій з двома іншими залізничними організаціями – Профспілкою залізничників і транспортних будівельників і Вільною профспілкою залізничників України.

Схожі матеріали:
👁 1285
Категорія: Прес-реліз
Теги: зарплата, залізничники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ