Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.03.2020

Засідання виконкому: про ліквідацію стихійних сміттєзвалищ та встановлення дорожніх знаків


Питання боротьби зі стихійними сміттєзвалищами в місті Гребінка та населених пунктах ОТГ з кожним днем стає найбільш важливим та актуальним


11 березня 2020 року відбулося засідання виконавчого комітету Гребінківської міської ради під керівництвом міського голови Віталія Колісніченка.

На порядок денний було винесено ряд питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності громади.

Розглянуто проєкт рішення з питання про затвердження складу комісії зі списання багатоквартирних будинків з балансового обліку Гребінківського комбінату комунальних підприємств.


Засідання виконавчого комітету Гребінківської міської ради
 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.04.2016 № 301 «Про затвердження Порядку списання з балансу багатоквартирних будинків», враховуючи звернення Гребінківського комбінату комунальних підприємств щодо списання з балансу багатоквартирних будинків, керуючись статтею 382 Цивільного кодексу України, статтею 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», Законом України «Про житлово-комунальні послуги», рішеннями Конституційного Суду України від 02.03.2004 р. N 4-рп/2004 та від 09.11.2011 р. N 14-рп/2011, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішенням 31 сесії Гребінківської міської ради 7 скликання від 27.02.2020 року №1071 «Про врегулювання питання управління багатоквартирними будинками та їх обслуговування у Гребінківській міській об’єднаній територіальній громаді» затверджено ПОРЯДОК списання з балансового обліку Гребінківського комбінату комунальних підприємств багатоквартирних будинків, у яких розташовані квартири (приміщення) приватної та інших форм власності.

Не менш важливе питання, яке розглянули члени виконкому, це питання про ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.

Однією з найболючіших тем в населених пунктах Гребінківської міської об'єднаної територіальної громади, та й в країні загалом, є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами. Такі ділянки сміттєзвалищ утворюють самі ж мешканці на узбіччях доріг, ярах, біля недобудованих будівель, на закинутих земельних ділянках, біля берегових смуг тощо.

Засідання виконавчого комітету Гребінківської міської ради
 

Адже набагато легше викинути сміття біля річки чи понад дорогою, аніж скористатися послугою, яку надає комунальне підприємство щодо вивезення твердих побутових відходів. Хоча всі розуміють – це отрута для нашого здоров’я, небезпека для здоров’я наших дітей та й в цілому, такі стихійні «сміттєві острівки» загрожують погіршенню екології.

Нагадуємо, що спалювання сміття є забороненим в багатьох країнах Європи, в тому числі й в Україні. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення за спалювання сміття, передбачена відповідальність та накладання штрафу.

Питання боротьби зі стихійними сміттєзвалищами в місті Гребінка та населених пунктах ОТГ з кожним днем стає найбільш важливим та актуальним.

Першочерговим заходом, у цій ситуації повинно бути об’єднання зусиль усіх жителів громади задля спільної справи. Ті, хто вивозить сміття у непризначені для цього місця, повинні усвідомити помилку у своїх діях, виправити її і ніколи більше не повторювати. Натомість ті ж люди, до навколишніх територій яких привозять сміття, повинні не допускати таких випадків у подальшому.

Почнімо кожен з себе берегти красу та екологію населених пунктів громади вже сьогодні!

Члени виконавчого комітету розглянули питання про оголошення двомісячника чистоти, впорядкування, озеленення та благоустрою на території  Гребінківської ОТГ. Давайте всі разом зробимо наші двори, прилеглі території привабливими! Двомісячник триватиме з 16 березня по 16 травня 2020 року.

Розглянуто питання про встановлення дорожніх знаків.


Засідання виконавчого комітету Гребінківської міської ради


Члени виконкому підтримали проєкти рішень про закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої освіти на території Гребінківської міської об'єднаної територіальної громади; про внесення змін до рішення виконавчого комітету Гребінківської міської ради від 17.12.2019 року № 509 «Про затвердження плану спортивно- масової роботи Гребінківської ДЮСШ Гребінківської міської ради на 2020 рік»; про затвердження норм витрат на харчування з розрахунку на одну добу для вихованців та керівників гуртків закладів позашкільної освіти Гребінківської міської ради на 2020 рік.

Прийнято рішення з питання про затвердження зведених кошторисних розрахунків.

Підтримано проєкти рішень, що стосуються питань захисту прав і законних інтересів дітей.

Традиційно розглянуто заяви фізичних осіб-підприємців та жителів громади.

З усіх розглянутих питань порядку денного прийнято відповідні рішення.

 

Схожі матеріали:
👁 708
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: Гребінка, міттєзвалища, ОТГ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ