Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.04.2021

На Полтавщині розпочалася масова вакцинація осіб вікової категорії 65+


28 квітня на Полтавщині розпочалося масове щеплення людей віком від 65 років вакциною AstraZeneca-SKBio.


На Полтавщині розпочалася масова вакцинація осіб вікової категорії 65+28 квітня на Полтавщині розпочалося масове щеплення людей віком від 65 років вакциною AstraZeneca-SKBio.
 
«На початку тижня Полтавська область отримала 13500 доз вакцини. Вакцинацію проводитимуть у 79 спеціальних пунктах на базах Центрів ПМСД й амбулаторій. Результативною боротьба з поширенням коронавірусної інфекції буде тільки тоді, коли вона спільна. Коли держава, область і, що важливо, територіальні громади працюють у синергії», – зауважив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Вакцинувати полтавців від гострої респіраторної хвороби COVID-19 розпочали і в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Полтава.
 
«Учора на Центр ПМСД №1 ми отримали 600 доз вакцини AstraZeneca виробництва Корейської республіки. Вакцинацію розпочали й у віддалених амбулаторіях (с. Рибці, Яківці, Івонченці та район Малобудищанського заводу). На сьогодні ми розраховуємо в 3 пунктах вакцинації, які розгорнуті в Полтаві, зробити 240 щеплень. Це – чітко визначена категорія громадян 65+. Також ми активно долучаємо й запрошуємо медичних працівників, які виявляють бажання вакцинуватися, – тобто категорії, які підлягають під першу і другу хвилю національного плану щеплень», – розповів головний лікар Центру ПМСД №1 Віталій Павленко.

вакцинація осіб вікової категорії 65+


Щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca-SKBio у Центрі ПМСД №1 зробило подружжя Мирних – Тамара Володимирівна і Володимир Михайлович.
 
«Виявили бажання вакцинуватися. Чому? Хочеться довше пожити, бути здоровими. Прагнемо не нести загрози людям, не наражати на небезпеку оточуючих й самим убезпечитися від хвороби. Робимо щеплення і всім радимо дбати про своє здоров’я і бути відповідальними», – говорить Тамара Мирна.

 
вакцинація осіб вікової категорії 65+

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, чому тайський женьшень корисний для чоловіків

Нагадаємо, в Україні розпочалась вакцинація проти COVID-19 людей старших 65 років. Пріоритет надається людям найбільш похилого віку та людям, які мають неінфекційні хронічні захворювання. Зокрема, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, хвороби органів дихання та нирок. На щеплення можна записатися через сімейного лікаря або реєстратуру найближчого до вас пункту щеплення.


вакцинація осіб вікової категорії 65+
 

Адресу та телефон останнього можна знайти на сайті про вакцинацію проти COVID-19 – vaccination.covid19.gov.ua. Для отримання щеплення необхідно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код.
 

вакцинація осіб вікової категорії 65+


вакцинація осіб вікової категорії 65+


Схожі матеріали:
👁 1392
Категорія: Здоров'я
Теги: щеплення від COVID-19, інфекція, вакцинація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ