Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.03.2022

Абсолютний рекорд: Україна виборола 29 медалей на зимовій Паралімпіаді в Пекіні


За дев'ять днів змагання українська збірна виграла 29 медалей: 11 золотих, 10 срібних, 8 бронзових.


Україна виборола 29 медалей на зимовій Паралімпіаді в Пекіні

Паралімпійці з України вибороли 29 медалей на XIII Зимових Паралімпійських іграх, які проходили у Пекіні. Такий результат став новим рекордом українських спортсменів на зимових Паралімпіадах. Прочитати більше спортивних новин України та світу, а також актуальні прогнози на матчі можна на порталі Vseprosport.

В останній день Ігор українські паралімпійці здобули перемогу у лижних перегонах у відкритій естафеті 4х2,5 км.

Дмитро Суярко, Григорій Вовчинський, Василь Кравчук і Анатолій Ковалевський здобули для України 11-е золото і, як результат, 29-ту медалі в Іграх 2022 року.

Українська національна команда зайняла срібне - друге - місце в командному заліку та за загальною кількістю медалей. Після дев’яти днів наші паралімпійці завоювали двадцять дев’ять медалей: 11 золотих, 10 срібних та 8 бронзових.

Лідером здобутих медалей стала збірна з Китаю - китайські спортсмени здобули 61 з них (18 золотих, 20 срібних, 23 бронзи). Трійку лідерів замикає збірна Канади - 25 медалей (8 золотих, 6 срібних, 11 бронзових).

Додамо, що в четвертий день Паралімпійських ігор у Пекіні Україна здобула 9 медалей у біатлонних перегонах різних класів на дистанції 10 км. З обох видів програм на постаменті пошани майоріли лише українські прапори.

Схожі матеріали:
👁 776
Категорія: Прес-реліз
Теги: медалі, Зимові Паралімпійські ігри, паралімпійці




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ