Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.10.2023

Автоматичний ручний гранатомет РГ-1 «Поршень», дальність стрільби 1000 метрів, скорострільність 30 вис/хв.


Гранатомет є відносно компактною та легкою зброєю для свого класу, зручною при транспортуванні та використанні.


Автоматичний ручний гранатомет РГ-1 «Поршень»

РГ-1 - ручний автоматичний гранатомет призначений для заповнення тактичної ніші між однозарядним підствольним гранатометом типу ГП-25 і автоматичним станковим гранатометом АГС-17. Його основне призначення - використання у бойових діях у міських умовах. Розробник: колектив конструкторів КБ "Південне".

Гранатомет є відносно компактною та легкою зброєю для свого класу, зручною при транспортуванні та використанні. З гранатометом "Поршень" пропонується використовувати коробчасті магазини на п'ять пострілів. Магазин поміщається у приймальне вікно в нижній частині стовбурової коробки, клямка магазину знаходиться перед ним. Стріляні гільзи викидаються через вікно у коробці.

Автоматичний ручний гранатомет РГ-1 «Поршень»

З ручним гранатометом РГ-1 можуть використовуватися оптичні та коліматорні приціли. Для їх встановлення на лівій бічній поверхні стволової коробки є спеціальний кронштейн. Для зручності стрілянини, зброя комплектується складною двоногою сошкою. До задньої частини стволової коробки на шарнірі кріпиться трубчастий приклад. За потреби стрілок може скласти його вперед-вправо. На верхній поверхні стволової коробки є ручка для перенесення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці вперше випробували свій електромагнітний рейкотрон, початкова швидкість 40 мм боєприпасу 6,5

Важливою складовою проекту «Поршень» розробка боєприпасів для гранатомета. Для РГ-1 фахівці розробили три типи пострілів калібру 30 мм: осколковий – для ураження живої сили; кумулятивний – для стрільби за легкоброньованими цілями і так званий практичний постріл – для проведення навчальних стрільб. Спектр боєприпасів для РГ-1 може бути розширений димовими гранатами або гранатами несмертельної дії, спорядженими сльозогінним газом.

Автоматичний ручний гранатомет РГ-1 «Поршень»
 

Тактико-технічні характеристики автоматичного гранатомета РГ-1 «Поршень»:
  • Швидкострільність – 30 пострілів/хвилину.
  • Ефективна дальність стрілянини – 1000 метрів
  • Маса – 10 кг
  • Довжина – 905 мм
  • Довжина ствола – 300 мм
  • Початкова швидкість гранати – 185 м/с


Схожі матеріали:
👁 783
Категорія: Технології
Теги: зброя, Гранатомет, ручний гранатомет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ