Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.10.2023

Японці вперше випробували свій електромагнітний рейкотрон, початкова швидкість 40 мм боєприпасу 6,5


На відео можна побачити низку пострілів, зроблених з рейкотрону під різними кутами


електромагнітний рейкотрон

Японське агентство ATLA оголосило про перші успішні випробування електромагнітного рейкотрона середнього калібру з корабля, проведених спільно з морськими силами самооборони країни JMSDF.

ALTA заявила, що Японія "вперше у світі провела випробування рейкової гармати з корабля", Агентство "вперто сприяє ранньому розгортанню технології".

На відео можна побачити низку пострілів, зроблених з рейкотрону під різними кутами. Стало відомо, що рейкотрон може стріляти 40-мм боєприпасами масою 320 г з початковою швидкістю 2230 м/c або 6,5 Маха.

Історія появи рейкотрону: у 1990 році японський Дослідницький центр наземних систем (GSRC ALTA) розпочав роботу над базовою 16-мм рейковою гарматою. У 2016 році в країні стартували роботи зі створення зразка для боротьби з повітряними та надводними цілями, а у 2018 році ALTA оприлюднила кадри дослідно-конструкторського рейкотрону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hyundai представив концепт безпілотного танка-невидимки Main Battle Tank

У травні 2022 року GSRC ALTA з Japan Steel Works отримав контракт на дослідження та розробку прототипу рейкотрону, який вперше був представлений у травні 2023 року.

Японці планують використовувати цю зброю насамперед на кораблях, хоча розглядають також наземні варіанти. У разі успіху рейкотрон може стати цікавою зброєю для боротьби з гіперзвуковими ракетами.

 


Схожі матеріали:
👁 340
Категорія: Технології
Теги: електромагнітний рейкотрон, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ