Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.01.2024

Безпілотний гіперзвуковий літак Quarterhorse завершив наземні випробування та готовий до першого польоту


Компанія Hermeus оголосила, що завершила випробування свого «динамічного залізного птаха», відомого як Quarterhorse Mk 0


Безпілотний гіперзвуковий літак Quarterhorse

Quarterhorse, проект безпілотного гіперзвукового літака від авіаційного стартапу Hermeus, завершив наземні випробування у формі «динамічного залізного птаха» - наземного випробувального стенду, що використовується для перевірки різних систем та їх інтеграції. Hermeus планує перший політ готового прототипу у 2024 році.

Компанія Hermeus оголосила, що завершила випробування свого «динамічного залізного птаха», відомого як Quarterhorse Mk 0, яке компанія описує як «перший повністю інтегрований транспортний засіб». Цей прототип використовується для перевірки всіх основних підсистем літака в реальних умовах.


Безпілотний гіперзвуковий літак Quarterhorse
 

Mk 0 - перший із чотирьох гіперзвукових літаків, запланованих для програми Quarterhorse, яка, за словами Hermeus, зрештою призведе до створення транспортного засобу, здатного побити абсолютний рекорд швидкості SR-71 для реактивних літаків з екіпажем - понад 3,5 Маха (близько 4500 км/год). Hermeus планує, що Quarterhorse досягне гіперзвукової швидкості понад 5 Мах.

Компанія заявляє, що спроектувала і побудувала Quarterhorse Mk 0 всього за шість місяців, і що всі цілі випробувань були виконані за 37 днів випробувань.


Безпілотний гіперзвуковий літак Quarterhorse

Серед виконаних завдань були:
  • Демонстрація дистанційного управління та контролю рулювання.
  • Оцінка затримки радіочастоти (РЧ) та якості наземного обслуговування інтегрованих систем.
  • Демонстрація справного стану корабля та кабіни екіпажу при втраті зв'язку.
  • Демонстрація оцінки людського фактора – пілотного управління та контролю.
Випробування проходили у Комплексі інженерних розробок Арнольда (AEDC) ВПС у Таллахомі, штат Теннессі. Компанія Hermeus вирішила провести випробування тут, оскільки це дозволило команді «взаємодіяти безпосередньо з полігоном ВПС та регулюючими органами».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система активного захисту Sentinel здатна захистити техніку та об'єкти інфраструктури від безпілотників, ракет, снарядів

«Наша група льотних випробувань отримала можливість працювати у розгорнутій випробувальній кампанії із зовнішніми зацікавленими сторонами», - сказав віце-президент Hermeus з випробувань Дон Кадербек. «Чим більше команда працюватиме разом, тим гладкіше пройдуть льотні випробування».


Безпілотний гіперзвуковий літак Quarterhorse
 

Компанія планує поступово збільшувати складність чотирьох літаків у міру реалізації програми. Після Mk 0 з'явиться перший літальний апарат Quarterhorse Mk 1, який зараз будується і має здійснити політ у 2024 році.

Mk 1 буде використовуватися для випробувань на дистанційний зліт та посадку. Наступний Quarterhorse Mk 2 буде призначений для досягнення надзвукових швидкостей до 3 Маха. Quarterhorse Mk 4 досягне швидкості вище 3 Маха та «продемонструє перехід від режиму турбореактивного двигуна до прямоточного повітряно-реактивного двигуна в польоті і поб'є рекорд швидкості польоту, встановлений SR-71».

Hermeus повідомив про потенціал використання своїх технологій для військових місій, включаючи транспортування термінових вантажів та розвідку. У цих випадках буде заплановано "автономний літак середнього розміру", який стане продовженням поточного проекту Quarterhorse.

 


Схожі матеріали:
👁 304
Категорія: Технології
Теги: гіперзвуковий двигун, безпілотник, гіперзвуковий літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ