Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.01.2024

Система активного захисту Sentinel здатна захистити техніку та об'єкти інфраструктури від безпілотників, ракет, снарядів


Конструкція цієї системи дозволяє засобам протидії стріляти як вгору чи вниз, так і під різними кутами


Система активного захисту Sentinel

Американська компанія Artis розробила систему активного захисту для військової техніки та стаціонарних об'єктів, яка зможе захищати від атак зверху – безпілотників, ракет, снарядів.

Система активного захисту третього покоління Sentinel, як стверджує виробник, може захищати як транспортні засоби, так і об'єкти інфраструктури від таких загроз, як танкові снаряди, протитанкові керовані ракети, реактивні гранати, боєприпаси.

Проект захисту об'єктів від атак зверху компанія представила ще у 2004 році через Агентство передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA), як заявляється на сайті компанії.


Система активного захисту Sentinel
 

Потім компанія Artis продовжила роботи над Sentinel через Управління можливостей та критичних технологій Армії США, закінчивши роботу з цією структурою у 2023 році. У розробці Sentinel компанія використала свій досвід створення системи активного захисту для Stryker та іншої техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічний радар GETRA здатний виявити понад 200 об'єктів, включаючи невеликі об'єкти

Основна мета, з якою розроблялася система Sentinel, був захист не від загроз зверху, а, наприклад, від ланцюгових гармат, що є досить складним завданням. Розробники заявляють, що Sentinel у рази стала потужнішою – оператори системи можуть керувати боєприпасами, вносячи необхідні корективи на основі отриманих від датчиків даних.

Конструкція цієї системи дозволяє засобам протидії стріляти як вгору чи вниз, так і під різними кутами, і її взагалі не обов'язково розміщувати безпосередньо на транспортній системі поблизу до датчика.

 


Схожі матеріали:
👁 278
Категорія: Технології
Теги: Система активного захисту Sentinel, радар, радарний комплекс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ