Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.01.2024

Космічний радар GETRA здатний виявити понад 200 об'єктів, включаючи невеликі об'єкти


GETRA не тільки дуже динамічний при спостереженні, а й надзвичайно чутливий


Космічний радар GETRA

Німецький експериментальний радар космічного спостереження та стеження GESTRA, розроблений та побудований Інститутом високочастотної фізики та радіолокаційної техніки Фраунгофера (FHR), розпочав фінальні випробування та незабаром буде введений в експлуатацію.

Комплексна радіолокаційна система GESTRA включає передавальну і приймальну антену, кожна з яких при повному завантаженні оснащена 256 окремими елементами, чиї радіолокаційні хвилі можуть регулюватися по фазі, також відому як фазовані грати.

Космічний радар GETRA
 

Антенні елементи, що передають, управляються надзвичайно потужним підсилювачем, тому антена довжиною приблизно чотири метри має величезну загальну вихідну потужність. Елементи приймальної антени індивідуально зчитуються у цифровому вигляді та можуть комбінуватися в режимі реального часу за допомогою спеціальних процесорних блоків. Це дозволяє двом антенам змінювати напрямок огляду протягом кількох мілісекунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські волонтери розробили ударний безпілотник «Канюк» із дальністю польоту 70 км.

Крім того, антени можна вирівнювати механічно за допомогою стійки, що обертається. Окрема система водяного охолодження для кожного антенного елемента сприяє високим характеристикам радара. Це ще більше підвищує чутливість системи.

Космічний радар GETRA
 

GETRA не тільки дуже динамічний при спостереженні, а й надзвичайно чутливий. Передавач та приймач розміщені у двох окремих контейнерах, що дозволяє гнучко розміщувати їх у різних місцях. Таке поєднання мобільності, цифрових технологій та продуктивності робить GETRA унікальним.

Схожі матеріали:
👁 233
Категорія: Технології
Теги: радарний комплекс, радар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ