Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.02.2024

Blue Spear – протикорабельний ракетний комплекс дальністю до 290 км, здатний вражати цілі як на морі, так і на суші


Blue Spear включає радіолокаційну систему самонаведення, систему наведення і систему корисного навантаження


Blue Spear – протикорабельний ракетний комплекс

Маючи здатність вражати цілі на відстані до 290 кілометрів, удосконалена ракетна система Blue Spear компанії Israel Aerospace Industries (IAI) посилює здатність будь-якої країни захищати свої інтереси як на морі, так і на суші.

Blue Spear здатне атакувати наземні цілі, хоча крилата ракета може бути дещо обмежена у своїх можливостях проти захищених цілей через те, що боєголовка оптимізована для протикорабельних завдань, тим не менш, є чудовим засобом високоточного вогню великої дальності.

Blue Spear – це ракети нового покоління, призначені для заміни ракет Harpoon, які в даний час використовуються у військово-морських силах по всьому світу. Ця ракета створена на основі сімейства протикорабельних ракет Gabriel, розроблених IAI у 1960-х роках та розгорнутих RSN на своїх кораблях класу Sea Wolf у 1970-х роках. Аналогічною зброєю є SSM Sea Serpent, який IAI продає Королівському флоту Великобританії у партнерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переносний ракетний комплекс Enforcer, дальність ураження броньованих цілей або укріплень до 2000 м

Ракета Blue Spear має дальність дії до 290 км і здатна завдавати ударів по цілям на морі та на суші. Це приблизно вдвічі перевищує дальність дії ракет Harpoon.

Blue Spear – протикорабельний ракетний комплекс

Blue Spear включає радіолокаційну систему самонаведення, систему наведення і систему корисного навантаження в міцному корпусі, що підвищує його живучість проти систем ближнього бою на базі гармати Гатлінга. Ця модернізація відображає еволюцію ракетних технологій, що триває, і пошук більш досконалих і безпечних варіантів дій у стратегічних і спірних морських умовах.

Будучи готовим військовим рішенням, система Blue Spear забезпечує швидке розгортання, мінімізуючи оперативні ризики та водночас надаючи передовий та ефективний інструмент оборони.

Схожі матеріали:
👁 696
Категорія: Технології
Теги: ракетна система, високоточна ракета, ракетний комплекс, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ