Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.12.2022

Борошно - основа основ


Борошно виробляють із різних зернових культур, шляхом перемелювання зерен.


борошно

Види борошна та способи його застосування

Основою хлібобулочних та кондитерських виробів прийнято вважати тісто. Скільки книг написано, скільки досліджень йому присвячено! Тісту приділяють величезну увагу, називаючи його живим, повноцінним організмом. Деякі навіть приписують цьому продукту якісь людські властивості, мовляв, у тіста є характер і свій настрій, і якщо воно гарне, то тісто піднімається, а випічка виходить пишною, а якщо ні, то, на жаль, здобні булочки не вийдуть повітряними і всі старанням підуть нанівець.

Однак ми часто забуваємо, що тісто — не «першоджерело». Що основа всіх кондитерських та хлібобулочних виробів — борошно та від його сорту, якості, ступеня помелу та клейкості залежить, чи вийде чи не вийде випічка, якої форми та смаку вона буде. Досвідчений пекар вибирає борошно  довго і ретельно, тому що немає продукту головніше. Від якості борошна залежить смак та форма майбутнього виробу. Тому надійний постачальник борошна оптом Миколаїв, у якого можна закупити хороше борошно, пропонує борошно пшеничне з зерен пшениці, першого та другого сорту.

Борошно виробляють із різних зернових культур, шляхом перемелювання зерен. Цій технології налічується понад сотню тисяч років, удосконалився лише процес. Найбільш популярне сьогодні пшеничне борошно, воно найчастіше використовується для випікання хліба, тортів, тістечок та інших виробів.

Розрізняється кілька сортів пшеничного борошна за ступенем помелу та переробки

Борошно Екстра

Відрізняється найбільшим відсотковим вмістом клейковини, застосовується для випікання дорогих хлібобулочних та кондитерських виробів. Незважаючи на прекрасні смакові якості, у цьму борошні практично немає вітамінів і мінеральних речовин, що містяться в зернах, відповідно вона не несе жодної користі для людського організму. Але погодьтеся, мало хто замислюється про здоров'я, насолоджуючись чудовим десертом!

Борошно вищого ґатунку

Борошно вищого ґатунку містить мінімальну кількість жиру та цукру, чим здобуло славу ідеальної основи для пасти. Це борошно також чудово підходить для замісу пісочного, дріжджового, листкового тіста. На кухнях ресторанів і кафе завжди є упаковка борошна вищого ґатунку для приготування соусів, заправок, підлив та багатьох інших гастрономічних сумішей. Містить зовсім небагато клітковини та білків.

Борошно першого сорту

Борошно першого сорту - один із найбільш затребуваних видів. У ньому є набагато більше білка, жирів і цукру, а відсоток клейковини досягає 30%, що дає можливість готувати на основі цього борошна різноманітні дрібноштучні і тонкі вироби. Смачною виходить нездобна випічка: млинці, пироги, булки з начинками та без. Також борошно першого сорту входить до складу локшини.

Борошно другого сорту

Борошно другого сорту - використовується на великих хлібопекарських підприємствах для виробництва білого хліба, пряників, печива. Пекарі вибирають борошно коричневого кольору, так воно дозволяє замішувати тісто, що при випічці перетворюється на пишний і пористий виріб. Другосортне борошно в даному випадку не негативне визначення, оскільки вміст білка і клітковини в ній набагато вищий, ніж в інших сортах.

Крупчатка

Крупчатка – сорт борошна з максимальним вмістом клейковини. У пекарній справі крупчатці віддається перевага при випіканні солодкої здоби: пасок, короваїв, виробів із дріжджового тіста.

Шпалерне борошно

І, нарешті, борошно шпалерне. Його склад повторює весь склад цільного зерна, тому вона є найкориснішою з усіх представлених вище сортів. Багате вітамінами, мікроелементами, вироби з шпалерного борошна входять до складу дієтичних та лікувальних меню. З неї рідко готують кондитерські вироби та традиційну випічку, а для хліба вона підходить на всі 100%.

Цікаво, що чим чистіше борошно, що вищий рівень переробки, то менше корисних властивостей залишається. Щоб урізноманітнити меню своєї пекарні, запропонуйте клієнтам різноманітні вироби, у тому числі дієтичні, що відповідають вимогам здорового харчування, подбайте про закупівлю сировини різних видів.

Нерідко застосовується в хлібопекарській справі і житнє борошно. Житні коржики і хліб не менш популярні, вони мають оригінальний смак і корисні для роботи шлунково-кишкового тракту.

У багатьох національних кухнях є вироби з кукурудзяного, гречаного, рисового, горохового борошна. Входять вони поступово і до нашого раціону. Так, кукурудзяний хліб та булочки продаються у багатьох магазинах та випікаються приватними компаніями. Любителі подорожей та знайомства з новими гастрономічними відчуттями із задоволенням набувають цієї продукції.

Схожі матеріали:
👁 913
Категорія: Прес-реліз
Теги: Борошно, Борошно першого сорту, тісто




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ