Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.03.2020

Брудні гроші: чи може коронавірус передаватися через паперові банкноти?


Ризик передачі вірусу від людини до людини за допомогою використання банкнотів невеликий


Багато компаній і приватних осіб припинили використовувати банкноти, побоюючись, що паперові гроші, з якими стикаються десятки тисяч людей впродовж терміну їх використання можуть стати причиною поширення коронавірусу.

Державні чиновники і експерти в області охорони (ВООЗ) здоров'я заявили, що ризик передачі вірусу від людини до людини за допомогою використання банкнотів невеликий. Але це не перешкодило деяким підприємствам відмовитися від прийому валюти, а країни призвали громадян перейти на безготівковий розрахунок.

Брудні гроші: чи може коронавірус передаватися через паперові банкноти
 

Експерти стверджують, що готівка несе ризик передачі коронавірусу, але ризик від готівки малий в порівнянні з іншими шляхами передачі. У науковій статті, опублікованій на початку спалаху коронавірусу, говоритися, що вірус може жити на картоні до 24 годин і до трьох днів на пластиці і нержавіючій сталі. Дослідники, проте, не перевіряли, чи може він жити на папері для банкнотів.

"Не виключено, що на купюрах можуть бути сліди вірусу, але якщо ви миєте руки, це повинно забезпечувати адекватний захист, більше нічого не треба", - сказала Джулі Фішер, професор Центру наук про світ і суспільства охорони здоров'я. у університеті Джорджтауна (США).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі вірусологи: загроза зараження коронавірусом від смартофонов перебільшена

В Угорщині центральний банк заявив, що він щодня виводить із звернення мільярди форинтів впродовж двох тижнів, а потім дає їм "відпочинок" на період часу, який, як вважається, співпадає з часом виживання вірусу.

Схожі матеріали:
👁 573
Категорія: Актуально
Теги: коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ