Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.03.2020

Німецькі вірусологи: загроза зараження коронавірусом від смартофонов перебільшена


Німецький лікар-вірусолог Маркус Эгерт: "Мобільні телефони набагато менш забруднені, чим багато хто думає"


В умовах епідемії коронавіруса часто звучать думки про небезпеку смартфонів, проте німецькі вірусологи заявили в публікації журналу Fit for Fun: загроза зараження від контактів з цими гаджетами перебільшена. Регулярне ретельне очищення телефонів дезинфікуючими засобами вони назвали надмірною мірою.

Як повідомляє Grebenka.com, сенсорні екрани смартфонів набули останнім часом особливо поганої репутації, що недивно: в обстановці розгулу коронавирусно] інфекції люди постійно чують про загрозу зараження від брудних рук. Але чи дійсно наші мобільники такі небезпечні?


Загроза зараження коронавірусом від смартофонов перебільшена
 

Німецький лікар-вірусолог Маркус Эгерт з Університету Фуртвангена, що займається питаннями повсякденної гігієни, констатує:

"Мобільні телефони набагато менш забруднені, чим багато хто думає".

З цією думкою згоден глава Німецького консультаційного центру гігієни (BZH) Ернст Табори. Він заявив, що не бачить необхідності ретельно дезинфікувати смартфони, оскільки це дуже особистий предмет, який рідко передається в чужі руки. За його словами, для людини, яка регулярно миє руки і підтримує охайність, загроза зараження коронавірусом від смартофонsв - це швидше міф, ніж реальність.

Федеральний інститут оцінки ризиків (BfR) згоден з цим. Його експерти уточнюють: "Нині немає випадків, що доводять, що люди заражаються новим коронавірусом в результаті вживання забрудненої їжі або контакту із зараженими об'єктами. Основним шляхом передачі залишається краплинна інфекція".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доктор Комаровський розповів, як правильно користуватися мобільними телефонами на час коронавіруса

Вірусолог Маркус Эгерт додав, що дезинфікувати смартфон або планшет слід тільки людям, які працюють в клінічних умовах. У звичайному житті досить протирати телефони тканиною для окулярів або м'якою тканиною (футболкою) - це цілком ефективно видаляє велику частину жиру і мікроорганізмів з сенсорного екрану.

Схожі матеріали:
👁 433
Категорія: Актуально
Теги: коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ