Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.12.2021

Чи може платник ЄВ – ФОП , подати до контролюючого органу заяву щодо отримання довідки про суми сплаченого ЄВ?


До 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування


Чи може платник ЄВ – ФОП (особа, яка провадить незалежну професійну діяльність), яка є застрахованою особою, подати до контролюючого органу заяву щодо отримання довідки про суми сплаченого ЄВ (у тому числі через Електронний кабінет)?

Чи може платник ЄВ – ФОП, подати до контролюючого органу заяву
 

 Згідно з п. 1 частини першої ст. 6 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) має право безоплатно отримувати від контролюючих органів та Пенсійного фонду в межах їх компетенції інформацію, необхідну для виконання обов’язків, покладених на платника згідно із Законом № 2464, а також для підтвердження надходження до Пенсійного фонду сплачених платником сум єдиного внеску.

Платник єдиного внеску – фізична особа – підприємець (особа, яка провадить незалежну професійну діяльність), яка є застрахованою особою, може звернутися до контролюючого органу за основним місцем обліку з заявою щодо отримання довідки про суми сплаченого єдиного внеску (далі – Довідка).

Заява в довільній формі подається в один з таких способів:

  • у паперовій формі;
  • в електронній формі – через приватну частину електронного кабінету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login , з дотриманням вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» із змінами та доповненнями та від 05 жовтня 2017 року  № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» із змінами та доповненнями.

Нагадуємо!

До 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізований спосіб легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Телефони для консультацій з даного питання розміщені за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/kampaniya/zvorotniy-zvyazok/ .

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу   

 «InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot

          Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:

          Державна податкова служба  України   

          https://www.facebook.com/TaxUkraine

          та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм

https://t.me/tax_gov_ua

          Державна податкова служба УкраїниYou Tube youtube.com/TaxUkraine

Головне управління ДПС у Полтавській області



Схожі матеріали:
👁 595
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: податок, Платник єдиного внеску




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ