Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.01.2022

Як вибрати каву у зернах? Допоможемо знайти каву до смаку


Арабіка – найпопулярніший вид кави. Складний у вирощуванні та обробці у порівнянні з робустою, але різноманітніший у смаку


Що найсильніше впливає на смак кави

Якщо вам не подобається смак кави, то ви ще не знайшли улюблений сорт. Але що робити, якщо кава з супермаркету вже не тішить, а в інтернеті голова обертом навколо вибору?
 

кава в зернах
 

Вид кави: є арабіка і є робуста

Арабіка – найпопулярніший вид кави. Складний у вирощуванні та обробці у порівнянні з робустою, але різноманітніший у смаку. Ми рекомендуємо почати саме з неї, тому що арабіка має більш багатий смак і має сорти з найрізноманітнішими відтінками.

Робуста невибаглива, та її смакові якості на любителя. Кава виходить з вираженою гіркотою та яскраво вираженими смаком та ароматом. Серед сортів робусти можна знайти й гідні варіанти.

Сорт кави – почніть з моно

Якщо ви тільки починаєте свій шлях у світі кави, пропонуємо стартувати із зернових моносортів Арабіки. Це кава, зібрана на одній певній плантації, без купажування з іншими сортами. Спробувавши моносорт, ви повністю відчуєте всі смакові відтінки, зумовлені його географічним походженням. На сайті інтернет-магазину кави преставлений широкий асортимент кави в зернах. Компанія Right Now Coffee Roastery - це свіжосмажена кава якісних моно-сортів та фірмових блендів від досвідчених та професійних обжарювачів.

Що впливає на смак кави у зернах

Окрім моносортів існують кавові суміші. Як правило, у їхньому складі недорогі арабіки та значна частина робусти. Їх створюють для кафе, ресторанів та кав'ярень – так помітно скорочується собівартість чашки.

Є ще один підхід до створення кавових сумішей - творчий, коли виробники (і ми в тому числі) змішують якісні сорти, поєднуючи їх так, щоб вони разом вигідно доповнювали та розкривали один одного. Створення таких кавових сумішей – складна робота, певною мірою мистецтво, та її результат, це кава з цікавим та гармонійним смаком.

Купуйте каву у зернах свіжого врожаю

Якщо зелена кава до обсмажування зберігалася більше року, зерна могли придбати запах затхлості та просто вивітритися, що помітно позначиться на смаку та ароматі після обсмажування.

Шукайте дату обсмажування

Чим більше часу проходить з моменту обсмажування, тим більше ефірних олій втрачає кава. Простіше кажучи, вона видихається. Найкраще смак і аромат розкриваються в перший місяць після обсмажування. А вже за 5-6 місяців кава втрачає свої характеристики.

Як вибрати найкращу каву в зернах

Щоб познайомитися із зерновою кавою ще до її покупки, уважно вивчіть етикетку на упаковці. Розповімо вам, як зробити гідний вибір, купити якісне зерно на ваш смак та настрій.

Як знайти смачну каву в зернах

Отже, на що слід звертати увагу і чому:
 
✔️ Країна та район зростання. Одна з найважливіших характеристик якісної кави. Якщо виробник приховує цю інформацію, швидше за все, якістю тут і не пахне.

✔️ Вид кави - краще арабіка, але можна розглянути і суміш арабік або суміш арабіки з робустою. Якщо ви вибираєте останній варіант, пам'ятайте, що робуста повинна становити не більше 20% від купажу, інакше вона повністю затьмарить арабіку.

✔️ Сорт кави. Навіть в одному районі однієї країни часто виробляють кілька абсолютно різних за якістю та смаком сортів.

✔️ Смаковий профіль – набір дескрипторів, за яким можна уявити смак кави, ще не скуштувавши її.

✔️ Вид обсмаження. Вибирайте залежно від способу приготування. Темна підходить для турки, гейзерної кавоварки або кавомашини, а світла – для кухля, френч-пресу та вирви.

✔️ Рік урожаю – не варто брати стару каву з бляклим смаком.

✔️ Дата обсмажування дасть уявлення про свіжість зерен та терміни, коли їх краще використовувати.


Схожі матеріали:
👁 408
Категорія: Прес-реліз
Теги: кава в зернах, арабіка, сорт кави, кава, Робуста




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ