Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.04.2023

Як військовослужбовцям отримати безоплатну правову допомогу


Першочерговим завданням перед системою в період дії воєнного стану постає захист прав військовослужбовців


Як військовослужбовцям отримати безоплатну правову допомогу

Військовослужбовці, яким потрібна правова допомога у розв’язанні питань, пов’язаних зі службою чи з іншими життєвими ситуаціями, можуть її отримати від системи безоплатної правової допомоги (БПД).

Як роз’яснили фахівці системи безоплатної правової допомоги Полтавської області правові послуги можна отримати дистанційно або очно у бюро правової допомоги.
 
«Лише протягом минулого року до місцевих центрів та бюро правової допомоги Полтавщини звернулося майже 2 000 осіб з числа військовослужбовців, ветеранів війни та учасників АТО за отриманням первинної правової допомоги у вигляді правових консультацій та правової інформації. Правову допомогу у вигляді складання документів процесуального характеру та захист отримали майже 1000 Захисників. Таку допомогу надавали юристи бюро правової допомоги таадвокати, які співпрацюють із системою БПД. І з кожним днем кількість Захисників, що бажають отримати безоплатну правову допомогу збільшується» - констатує директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.

Усі військовослужбовці можуть отримати безоплатно первинну правову допомогу. Це такі правові послуги як: правова інформація, консультації і роз’яснення з правових питань, допомога у складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних).

Захисники які мають статус учасників бойових дій, ветеранів війни, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни можуть отримати безоплатно і вторинну правову допомогу: захист і здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру.

Система БПД надає правову підтримку щодо:
  • Отримання належного грошового забезпечення військовослужбовцями
  • Оформлення грошової допомоги у зв’язку з пораненням військовослужбовця
  • Оскарження рішення ВЛК, дії чи бездіяльності військової частини, органів влади
  • Використання належної відпустки, звільнення з військової служби
  • Вирішення сімейних та соціальних питань (розлучень, аліментів, спадщини тощо)
  • Перерахунку пенсії, інших соціальних виплат та пільг та інших правових проблем

Першочерговим завданням перед системою в період дії воєнного стану постає захист прав військовослужбовців, які наразі боронять нашу державу та проведення правопросвітницьких заходів для Захисників та членів їх родин.

Схожі матеріали:
👁 354
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: військовослужбовці, безоплатна правова допомога




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ