Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.10.2022

Машинний зір для складських процесів: особливості та переваги


Машинний зір може зчитувати навіть частково пошкоджені штрих-коди й ідентифікувати за ними товари


Машинний зір для складських процесів

Терміном «машинний зір» називається система, яка складається з інтелектуальних і цифрових камер, а також відповідного програмного забезпечення. Вона застосовується для автоматизації робочих процесів на складах та для підвищення продуктивності. За її допомогою можна спростити процедуру приймання нового товару, його відвантаження й контролю переміщення. Також вдається автоматизувати процеси розпізнавання продукції, використовуючи штрих-коди або інше маркування, нанесене безпосередньо на паковання.

Система машинного зору — це перспективна технологія, яка дозволяє прискорити технологічні процеси та звести до мінімуму ризики виникнення помилок або впливу людського фактора. Після впровадження системи значно підвищується швидкість роботи складу та знижується вартість обліку на 40-70% в залежності від особливостей складу. Сучасні складські лінії, обладнанні машинним зором, дозволяють обробляти до 50 000 посилок на годину, чого неможливо досягти при роботі в ручному режимі.

Основні плюси технології

До переваг систем машинного зору належать:

  1. Можливість розпізнавання тексту, нанесеного на паковання. Це дозволяє ідентифікувати товари та контролювати кількість продукції, яка проходить по конвеєру.

  2. Можливість зчитувати графічну інформацію, а також різноманітні коди (штрих-, QR- тощо).

  3. Автоматична перевірка цілісності пакування або тари. Якщо вони пошкоджені, то система відреагує належним чином (подасть сигнал, зупинить конвеєр, відправить товар у спеціальну зону та ін.).

  4. Можливість динамічного зчитування інформації з різної висоти. Це необхідно для роботи з тарою різних габаритів і розмірів.

  5. Можливість контролю правильності маркування та нанесення етикеток.

Зазначимо, що машинний зір може зчитувати навіть частково пошкоджені штрих-коди й ідентифікувати за ними товари. На основі отриманої інформації вдається ефективно побудувати роботу складів, створити оптимальні системи керування потоками, налаштувати складські процеси та провести облік матеріальних цінностей у максимально стислі терміни.


Машинний зір для складських процесів

Де замовити систему

Необхідно розуміти, що недостатньо просто купити цифрові або інтелектуальні камери, щоб налаштувати машинний зір. Для цього потрібне спеціалізоване програмне забезпечення, а також грамотне впровадження технології в наявні бізнес-процеси та конвеєрні лінії. Компанія KAPELOU займається розробленням, створенням і впровадженням машинного зору та інших технологічних рішень для складів або виробничих приміщень як в Україні, так і у Європі. Вона пропонує клієнтам вигідні умови співпраці та дає офіційну гарантію на все своє обладнання. Інженери компанії проведуть аналіз наявного складу, назвуть його сильні та слабкі сторони, запропонують ефективні системи автоматизації й підвищення якості обслуговування клієнтів.

Для того, щоб впровадити систему комп'ютерного зору, необхідно:

  • забезпечити якісне та рівномірне освітлення технологічної лінії, щоб уникнути спотворення кольорів або появи затемнених ділянок;

  • підібрати потрібні цифрові камери з хорошою роздільною здатністю та іншими важливими характеристиками з урахуванням особливостей товарів;

  • інтегрувати машинний зір у загальну систему й налаштувати його роботу з іншим обладнанням. Наприклад, з конвеєрною системою та програмами обліку;

  • налаштувати програмне забезпечення під індивідуальні особливості складського або виробничого підприємства.

Після цього проводяться необхідні пусконалагоджувальні роботи та проходить детальне тестування системи при максимальних навантаженнях. Компанія KAPELOU виконає всі роботи під ключ і забезпечить повноцінну техпідтримку в режимі 24/7.



Схожі матеріали:
👁 386
Категорія: Прес-реліз
Теги: Система машинного зору, Машинний зір




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ