Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.01.2024

Seaglider, екраноплан на підводних крилах, літає на надмалій висоті 9-18 м над поверхнею води


Seaglider, обіцяє перевозити 12 пасажирів і двох членів екіпажу або 1600 кг вантажу на відстань 300 км


Seaglider, екраноплан на підводних крилах

Seaglider обіцяє зробити революцію у водно-повітряному транспорті. Зручність електричного човна поєднується зі швидкістю та комфортом літака та дальністю польоту завдяки підводним крилам та ефекту «крило в землі».

Це сучасна, високотехнологічна реалізація радянської ідеї екраноплану: коли літак летить дуже низько над поверхнею води, ефект землі створює своєрідну повітряну подушку, де він може летіти.

Конструкція компанії Regent знижує гідродинамічний опір за рахунок крила, що забирається, на підводних крилах і збільшує дальність польоту за рахунок ефекту «крило в землі» в стилі екраноплану, а також видувного крила. Seaglider, що вийшов в результаті, обіцяє перевозити 12 пасажирів і двох членів екіпажу або 1600 кг вантажу на відстань 300 км на крейсерській швидкості 300 км/год, на надмалій висоті 9-18 м над поверхнею води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВМС Туреччини використали перший безпілотний надводний корабель Marlin Sida TCB 1101

Це приблизно в шість разів швидше і значно зручніше, ніж човен, і при цьому дозволяє працювати в умовах набагато вищі хвилі, ніж судна аналогічного розміру. У порівнянні з літаком він обіцяє приблизно вдвічі менші експлуатаційні витрати, а також набагато тихішу роботу і можливість працювати з різних місць причалу.

Seaglider, екраноплан на підводних крилах

Компанія вперше запустила прототип літака у вересні 2022 року, а у квітні 2023 року вона продемонструвала повномасштабний макет свого 12-місного Viceroy Seaglider з 20-метровим розмахом крил. У компанії кажуть, що в майбутньому концепція може бути збільшена до 150 пасажирів, і її нинішні показники запасу ходу засновані на сучасній технології акумуляторів. Показники дальності збільшуватимуться у міру вдосконалення батарей, як і в інших ситуаціях на електротранспорті.
 


Схожі матеріали:
👁 241
Категорія: Технології
Теги: екраноплан, водний транспорт, електротранспорт, літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ