Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.10.2022

Трубопровідна арматура


Сфера використання трубопровідної арматури залежить від її параметрів


Трубопровідна арматура

На відміну від будівельної арматури, призначення трубопровідної арматури полягає не в посиленні бетонних конструкцій, а в керуванні потоками речовин, що транспортуються по трубах. Робочі середовища, що регулюються з її допомогою, можуть бути рідкими, порошкоподібними, газоподібними, а також мати форму суспензії.

Напрями застосування

За цільовим призначенням трубопровідна арматура поділяється на такі види:
  • Сантехнічні. Вона встановлюється на підводках до сантехнічних пристроїв. Включає всілякі клапани, вентилі, регулятори тиску, кульові крани.
  • Промислове. Вона використовується на промислових трубопроводах та технологічних установках. Виробляється серійно, має широкий діапазон діаметрів і розрахована на різні показники робочого тиску.
  • Спеціальна. Вона проводиться на замовлення для застосування в спеціальних умовах, наприклад, в експериментальних трубопроводах.
Сфера використання трубопровідної арматури залежить від її параметрів.

Різновиди промислової трубопровідної арматури

Виходячи з виконуваних функцій, виділяють такі види трубопровідної промислової арматури:
  • Сполучна. Вона монтується в місцях стику труб, що відрізняються діаметром або матеріалами виготовлення, і включає відведення, муфти, заглушки, трійники. Купити відводи слід у тому випадку, якщо є необхідність у плавній зміні напрямку руху речовин, що транспортуються, захисту трубопроводу від розгерметизації та витоків у місцях стиків.
  • Запірна. Вона повністю відключає потік рідини, суспензії, порошку чи газу. Встановлюється на межі ділянок трубопроводу.
  • Зворотній. Вона перешкоджає зворотному струму речовин, що транспортуються, захищаючи станції, агрегати і насоси від несприятливих наслідків цього явища.
  • Запобіжний. Вона забезпечує захист вузлів та агрегатів, що функціонують під тиском, і не дозволяє основним характеристикам робочого середовища перевищувати допустимі межі шляхом скидання надлишків у навколишнє середовище.
  • Вимикаюча. Вона перекриває потік речовини, що транспортується, у разі перевищення головними параметрами гранично допустимих значень.
  • Регулююча. Вона регулює основні характеристики потоку, змінюючи його тиск, швидкість подачі, тиск шляхом зміни витрати.
  • Комбінована. Вона поєднує у собі одночасно кілька функцій різних видів трубопровідної арматури.
Велика кількість видів трубопровідної арматури, перерахованих вище, забезпечує можливість вибрати виріб з найбільш відповідними параметрами та габаритами. Це дозволяє гарантувати безаварійне та безперебійне функціонування трубопроводу.

Схожі матеріали:
👁 251
Категорія: Прес-реліз
Теги: Трубопровідна арматура




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ