Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2024

Унікальний підводний безпілотник Barracuda виявляє та знищує надводні та донні морські міни


Barracuda – це напівавтономний безпілотний підводний апарат, що виявляє та знищує надводні та донні морські міни


Унікальний підводний безпілотник Barracuda

Компанія Raytheon завершила роботи над підводним безпілотником Barracuda, що розробляється для Військово-морських сил США. Було успішно завершено роботу над пакетом технічних даних для протимінного пристрою, а зараз йде програма випробувань. В даний час компанія будує пускову установку.

Компанія Raytheon розпочала реалізацію проекту Barracuda у 2023 році, запланувавши виробництво 128 одиниць виробів, 63 для випробувань підрядником та 65 для випробувань ВМС. Платформи для запуску Barracuda ще не визначені, але серед потенційних кандидатів – комплекс протимінних завдань літорального бойового корабля, що включає не екіпажне надводне судно з протимінною системою.

Унікальний підводний безпілотник Barracuda

Barracuda – це напівавтономний безпілотний підводний апарат, що виявляє та знищує надводні та донні морські міни. Він може діяти на мілководді, використовуючи одноразовий модульний нейтралізатор з механізмом знищення, установкою, що рухається, датчиками і комунікаційним буєм, який здійснює бездротову передачу даних назад на корабель. Вага дрона-тральщика мін становить 12 кілограм, а довжина – 122 сантиметри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Зелені хмарочоси» – сучасне втілення естетики у будинках

Унікальний підводний безпілотник Barracuda

Запущений в дію пристрій за допомогою чотирьох невеликих водяних струменів переміщається до точки розташування морської міни, спочатку виявленої буксирований гідролокатор AQS-20C. Буй акустичного зв'язку встановлює прив'язку до пристрою, що дозволяє в режимі реального часу оновлювати дані, наприклад, координати GPS. Ці дані дозволяють Barracuda точно підійти до морської міни. Оснащений гідролокатором і камерою в носовій частині пристрій дозволяє оператору підтвердити знаходження міни, перш ніж направити та підірвати Barracuda, кожен такий пристрій працює як одноразовий заряд.

 


Схожі матеріали:
👁 315
Категорія: Технології
Теги: підводний безпілотник, підводний дрон, розмінування, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ