Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.08.2022

В Африці представили електромотоцикл Roam Air за ціною електровелосипеда


Компанія Roam вже випускає електроавтобуси, переводить на електрику позашляховики, а також пропонує комерційні та споживчі сонячні електростанції.


електромотоцикл Roam Air

Компанія Roam, що базується в столиці Кенії — Найробі, представила недорогий, легкий та практичний електромотоцикл Roam Air вартістю від $1500, розроблений спеціально для африканських умов та здатний проїхати до 180 км на двох змінних акумуляторах. Очікується, що він оптимально підійде як міській, так сільській місцевості.

Відомо, що жителі Африки у 2016 році придбали 3,5 млн нових мотоциклів. Очікується, що на початку 2030-х ця цифра досягне 10 млн. екземплярів на рік. З урахуванням того, що в багатьох регіонах континенту громадський транспорт фактично відсутній, дешеві та невибагливі електричні моделі знайдуть застосування як особистий транспорт, засоби доставки замовлень і навіть мототаксі.

Компанія Roam вже випускає електроавтобуси, переводить на електрику позашляховики, а також пропонує комерційні та споживчі сонячні електростанції. Домашня розробка Air має металеву раму, позашляхові колеса, просту ергономіку та місця для двох осіб, а також місткий багажник.

Двигун забезпечує крутящий момент 185 Нм, вага мотоцикла - 135 кг, він розвиває швидкість до 90 км/год за 5 секунд і здатний нести до 220 кг (включаючи пасажирів і вантаж). Запас ходу становить 90 км на одному акумуляторі ємністю 3,24 кВт·год (можливе підключення та додаткового). Air забезпечує п'ять швидкостей, включаючи одну задню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У китайський роздріб надійшов корпус для ПК з акваріумом для рибок

Roam позиціонує новинку як ультрабюджетну модель, більш економічну за еквівалентний 150-кубовий бензиновий скутер. Версія з одним акумулятором коштує $1500, модель із двома — $2050. Деякі електровелосипеди коштують дорожче. Постачання розпочнеться пізніше у поточному році. Новинки першої «обмеженої серії» коштуватиме на $500 дорожче.

Масові постачання очікуються у 2023 році. Не виключено, що новинка має непоганий експортний потенціал - з урахуванням її ціни, напевно, знайдуться охочі поповнити електромотоциклом африканського виробництва свою колекцію.

Схожі матеріали:
👁 601
Категорія: Технології
Теги: електромотоцикл




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ