Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.03.2020

В подорож із домашніми улюбленцями: які ветеринарні документи необхідно оформити?


Які ветеринарні документи необхідно оформити для подорожі із домашніми улюбленцями?


Поїздом, літаком чи автівкою – так хочеться кудись поїхати, не залишаючи свого улюбленця вдома. Відповідаємо, як підготуватися до такої мандрівки Україною чи за кордон і зробити подорож безпечною.

Наразі українські та закордонні паспорти для тварин можуть видавати лише державні установи ветеринарної медицини.  Така постанова була прийнята ще у 2017 році. На перехідний період господарям тварин давався певний час. Але вже з 1 липня 2019 року всі паспорти не встановленого зразка при перетині державного кордону не беруться до уваги.

Подорожі із домашніми улюбленцями?
 

За всією необхідною документацією варто звертатися до Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини, за адресою:м. Полтава, вул. Воскресенський узвіз,7, тел. (0532) 50 02 00 або до її структурних підрозділів за адресами:м. Полтава, вул. Південна,4, тел. (0532)68 93 68  та  м.Полтава, вул. Покровська,68 а, тел. (0532)54 62 45.

Щоб отримати необхідну довідку чи внести якусь правку в чинний паспорт не обов’язково їхати до Полтавии, можна звернутися до державної  лікарні ветеринарної медицини, що знаходиться саме в вашому місті чи селищі.

Послуги державних ветеринарних установ уніфіковані та чітко прописані в законодавстві. Наприклад, видача ветеринарно-санітарного паспорта на тварину передбачена Законом України “Про ветеринарну медицину” та входить до переліку платних адміністративних послуг, які надаються Держпродспоживслужбою, органами та установами, що належать до сфери її управління. Розмір оплати за їх надання, затверджено постановою КМУ від 9 червня 2011 року № 641 та складає 51 грн 29 коп. Крім цього,  наказом Мінагрополітики від 13.02.2013 № 96 затверджено розмір плати за послуги, що надаються  ветлікарнями (дослідження, відбір зразків, тощо).


Подорожі із домашніми улюбленцями
 

Для подорожей з домашнім улюбленцем у межах України необхідно заздалегідь отримати спеціальне ветеринарне свідоцтво – форму №1.

Цей документ видається лікарем державної ветустанови на підставі даних про щеплення та обробки, які зазначені у ветеринарному паспорті тварини, і є обов’язковим для перевезення тварин повітряним, залізничним чи автомобільним транспортом.

У даному документі зазначається, що це за тварина, куди перевозиться, хто її перевозить, яким транспортом, всі профілактичні обробки та діагностичні дослідження.

Зверніть увагу, що цей документ дійсний лише 5 днів.

Правила ввезення тварин до різних країн різняться. До деяких країн заборонено ввозити кошенят чи цуценят, молодших за три місяці, а також собак бійцівських порід. Інколи різниться й термін, коли можна перетинати кордон після щеплення.

Тому, перед поїздкою краще перевірити, які вимоги висуває та країна, куди ви збираєтесь поїхати.

Схожі матеріали:
👁 527
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: подорожі, Тварини, домашні улюбленці




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ