Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.12.2022

В Україні розпочинають виробництво електромобілів ЛуАЗ із двигуном на 5 кВт та вартістю $5000


В Україні вже вироблявся такий автомобіль, але лише з ДВС. Це Волинянка – ЛуАЗ 969, автомобіль, який служив багатьом українцям роками


В Україні розпочинають виробництво електромобілів ЛуАЗ

Керівник компанії Luaz Motors Вадим Ігнатов повідомив про відродження автомобільного бренду ЛуАЗ і приступає до виробництва електромобілів.

На думку Вадима Ігнатова, Україні необхідний транспортний засіб, який міг би задовольнити потреби малого бізнесу та домогосподарств. Такий автомобіль повинен мати просту конструкцію та бути придатним до простого обслуговування. Автомобіль має бути електричним, придатним до виробництва в Україні та мати доступну ціну.

«В Україні вже вироблявся такий автомобіль, але лише з ДВС. Це Волинянка – ЛуАЗ 969, автомобіль, який служив багатьом українцям роками», – пише Вадим Ігнатов. «Мені завжди було прикро, що зник такий неординарний автомобіль. Саме тому я вирішив відродити сам бренд ЛУАЗ і почати виробляти новий електромобіль».

В Україні розпочинають виробництво електромобілів ЛуАЗ

За його словами, зроблено вже чимало, знайдено оптимальний формат автомобіля – пікап. «Адже лише пікап дозволяє максимально задовольнити потреби в утилітарних перевезеннях та отримати універсальну платформу для великої кількості варіантів використання», - написав Ігнатов.

Заплановано виробництво двох варіантів ЛУАЗ:
  • «Фермер» – з двомісною кабіною та великим вантажним відсіком;
  • «Сіті» - з чотиримісною кабіною та меншим вантажним відсіком.

В Україні розпочинають виробництво електромобілів ЛуАЗ

Ігнатов повідомив, що вже відпрацьовано та протестовано конструкцію пікапів, щоб забезпечити міцність та надійність електромобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA будує повністю електричний літак N3-X, який перевозитиме до 330 пасажирів

Розроблено оптимальну систему електричного приводу, яка, з одного боку, надає мінімально необхідні експлуатаційні якості, а з іншого забезпечує мінімальне споживання електричної енергії, тим самим знижуючи вимоги до акумуляторної батареї, вартість якої становить основну частину вартості всього електромобіля.

Наразі проходять ходові випробування, тестування в реальних умовах використання та на різних місцевостях.

В Україні розпочинають виробництво електромобілів ЛуАЗ

За попередніми даними, електричний пікап "ЛуАЗ" отримав двигун потужністю 5 кВт. Він споживає 7 кВтг енергії на 100 км пробігу та забезпечить максимальну швидкість 50 км/год (щоб відповідати вимогам категорії L7e). Орієнтовна вартість транспортного засобу становить від $5000.

Схожі матеріали:
👁 411
Категорія: Технології
Теги: електромобіль, електричний пікап, електротранспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ