Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.09.2022

Відновлення броньованих кабелів, стаття магазину ВСЕ Е


Для відновлення пошкоджених жил проводиться їх обрізання, зачистка, вставка частини кабелю та встановлення кінцевих муфт.


броньований кабель

Відновлення броньованих кабелів

Відновлення кабелю зв'язку

Порядок відновлювальних робіт щодо ліній зв'язку визначається характером ушкодження. Найбільш простий ремонт дрібних порізів та подряпин на поверхні кабелю. У цій ситуації технологія така:

  1. За допомогою паяльної лампи акуратно розігрівається бітумна мастика.
  2. Ушкоджена ділянка кабелю зв'язку очищається від бруду та протирається.
  3. Розплавлена ​​мастика наноситься на дефектну частину поверхні лінії.
  4. Нанесений шар мастики щільно обмотується поліетиленовою стрічкою.

Цей спосіб використовується лише у тому випадку, якщо кабель знаходиться під землею. Для ремонту повітряних ліній він не підходить через те, що застигла мастика під променями Сонця плавитиметься і розтікатиметься.

Доступні інші способи відновлення дрібних та великих ушкоджень ліній зв'язку. Докладніше про них:

  • Заварювання. Пошкоджена ділянка оболонки кабелю обмотується стрічкою з поліетилену або зі склотканини. Після цього обмотка нагрівається газовим пальником або паяльною ламою для фіксації.
  • Термоусадка. Для реалізації цього методу використовується термозбіжна муфта. За способом дії цей спосіб аналогічний попередньому, але у використанні легше і часу на ремонт йде менше.

Для відновлення пошкоджених жил проводиться їх обрізання, зачистка, вставка частини кабелю та встановлення кінцевих муфт. Ізоляція після таких робіт відновлюється способами, описаними вище.
Як і монтаж броньованого кабелю, встановлення відремонтованої лінії зв'язку потребує акуратності. Більше половини випадків виникнення несправностей пов'язані саме з порушенням технології монтажу ліній.

Ремонт оптичного броньованого кабелю

В рамках ремонту волоконно-оптичних ліній зв'язку виконується комплекс робіт, спрямованих на пошук та подальше усунення несправності. У межах цієї процедури виконуються перелічені действия:

  1. Пошуки локалізація місця ушкодження лінії.
  2. Земельні роботи для вилучення кабелю.
  3. Тестування кожного волокна рефлектометром.
  4. Зачищає та обробляє пошкоджену ділянку.
  5. Зварювання оптоволокна та встановлення з'єднувальних муфт.

Велике значення при відновленні волоконно-оптичних ліній має точність поєднання волокон при їх спаюванні. Тут потрібно виявити максимальну акуратність та точність. В іншому випадку лінія не працюватиме в режимі, на який вона спочатку розрахована, що вимагатиме проведення нових ремонтних робіт.

Стаття ВСЕ Е.



Схожі матеріали:
👁 239
Категорія: Прес-реліз
Теги: Відновлення броньованих кабелів, броньований кабель




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ