Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.03.2018

Зміни щодо порядку поховання осіб


Відтепер експертиза буде проводитися тільки в межах кримінального провадження


Зміни щодо порядку поховання осібГребінківський районний суд Полтавської області повідомляє про ЗМІНИ ЩОДО ПОРЯДКУ ПОХОВАННЯ ОСІБ, що вмерли насильницькою смертю, раптово або при нез'ясованих обставинах, а також невстановлених осіб

Сьогодні набрали чинності зміни до Кримінального процесуального кодексу України, які стосуються, зокрема, і порядку поховання осіб, що вмерли насильницькою смертю, раптово або при нез'ясованих обставинах, а також невстановлених осіб.

Раніше, якщо людина помирала, приїжджав лікар і слідчо-оперативна група. Лікар констатував смерть і видавав довідку. Якщо були виявлені ознаки насильницької смерті, слідчий вносив відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочинав розслідування і відправляв тіло до Бюро судово-медичної експертизи з постановою на проведення судово-медичної експертизи.

Відтепер експертиза буде проводитися тільки в межах кримінального провадження та лише за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням слідчого або прокурора.

Об'єктами судово-медичної експертизи будуть тільки трупи (частини трупа) осіб, що вмерли насильницькою смертю, раптово або при нез'ясованих обставинах, а також трупи невстановлених осіб.

Таке клопотання має бути розглянуте слідчим суддею не пізніше 5 днів із дня його надходження до суду, однак варто наголосити, що слідчі судді Гребінківського районного суду Полтавської області будуть робити все можливе, аби клопотання розглядалися негайно.

Схожі матеріали:
👁 1076
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: експертиза, труп, судово-медична експертиза




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ