Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.10.2023

На Полтавщині дали по 15 років полоненим, що пішли воювати разом з "Вагнером"


Всім підсудним призначено покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна


На Полтавщині дали по 15 років полоненим, що пішли воювати разом з "Вагнером"Суд визнав ще чотирьох жителів Донецької та Луганської областей винними у державній зраді та участі в незаконних збройних формуваннях на окупованій території.

Про це повідомляють в Службі безпеки України та Полтавській обласній прокуратурі.

Всім підсудним призначено покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна за частиною 2 статті 111 та частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу.

Зазначається, що влітку та восени 2022 року зловмисники добровільно прибули до так званих "мобілізаційних пунктів", аби приєднатися до російських загарбників у війні проти України.

Там їх зарахували на посади стрільців у складі батальйону "Призрак" та оперативно-бойового тактичного формування "Каскад" Південного військового округу Збройних сил Росії.

Після перекидання на фронт вони разом з найманцями російської приватної військової компанії "Вагнер" брали участь у веденні бойових дій на Бахмутському та Лисичанському напрямках. Крім обстрілів позицій українських військ, фігуранти допомагали "вагнерівцям" облаштовувати фортифікаційні споруди та укріпрайони.

У січні та червні 2023 року українські військовослужбовці взяли бойовиків у полон під час боїв поблизу села Кліщіївка Донецької області та поблизу Лисичанська Луганської області.


На Полтавщині дали по 15 років полоненим мешканцям Донбасу


Схожі матеріали:
👁 945
Категорія: Події
Теги: держзрада, колаборанти, Суд, вирок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ