Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.03.2021

27 березня – Міжнародний день театру


Перший стаціонарний український театр був відкритий у Львові в 1795 році.


Щороку в світі 27 березня відзначають Міжнародний день театру. В цей день пошановують театр як надбання культури, а також вітають театральних діячів і робітників усіх театрів.

Свято відзначають з 1961 року після відповідного рішення на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.

27 березня – Міжнародний день театру
 

Перший стаціонарний український театр був відкритий у Львові в 1795 році. У Полтаві театр збудували в 1810 році. У 1818-му він розпочав новий етап роботи під орудою видатного українського письменника Івана Котляревського, а в 1819-му з’явився перший твір нової української драматургії – п’єса «Наталка Полтавка».

Нині в обласному центрі працюють Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр імені М.В. Гоголя та Полтавський академічний обласний театр ляльок, функціонують аматорські театри. На жаль, у зв’язку з посиленням карантинних обмежень у Полтавській територіальній громаді вони не можуть представити для глядачів свої вистави, але після послаблення карантину знову матимуть змогу показати відвідувачам репертуар.

Театральна школа Полтавщини, з її високим рівнем акторської майстерності, віковими традиціями та яскравими сучасними проєктами, має численних шанувальників і заслужений авторитет серед широких театральних кіл. Полтавський театр – справжнє багатство, неповторне обличчя колоритного духовного різноманіття Полтавського краю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: IPhone 11 Pro місяць пролежав на дні озера. Що вийшло з ладу

Із нагоди Міжнародного дня театру вітаємо всіх театральних діячів, театрознавців та людей, чиє життя і діяльність пов’язані з театральною сферою. Зичимо загального визнання, нових вдалих ролей та яскравих вистав у найближчому майбутньому. Здоров’я, родинного затишку й добробуту вашим домівкам! Професійним митцям та аматорам театральної справи Полтавщини бажаємо натхнення, благодатних умов для розвитку вашого таланту, плідної та успішної праці на творчому шляху

Схожі матеріали:
👁 2398
Категорія: Актуально
Теги: культура, Міжнародний день театру, театр ляльок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ