Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.09.2022

Електричний гідроплан REGENT здійснив перший у світі політ, відкриваючи нову еру морської мобільності


Електричний гідроплан REGENT виконав першу серію польотів, довівши свою місію «плавати – літати»


Електричний гідроплан REGENT

Електричний гідроплан REGENT виконав першу серію польотів, довівши свою місію «плавати – літати», що зробило його першим кораблем, який злетів із керованого підводного крила.

REGENT, компанія-першопрохідник в області електричного планера для стійких високошвидкісних морських подорожей, оголосила, що її демонстратор технології морського планера завершив свою першу успішну серію польотів у затоці Наррагансетт, штат Род-Айленд.

Морський планер REGENT - це перший у світі транспортний засіб, що успішно використовує три режими роботи на морі: плавання, політ на підводних крилах і політ, що є важливим кроком у морських перевезеннях.

"Це великий момент в історії транспорту", - сказав Біллі Тальхаймер, генеральний директор і співзасновник REGENT. «З часів гелікоптера не було нового виду транспорту. Seagliders принесе довгоочікуване полегшення мандрівникам, які шукають альтернативу традиційним авіаперевезенням, які обслуговують прибережні райони. 40% населення світу проживає в прибережних спільнотах і ці успішні польоти вселяють у нас впевненість у нашій здатності застосовувати цю технологію в повному обсязі та до 2025 року вивести гідроплани на глобальну комерційну експлуатацію».

Електричний гідроплан REGENT
 

Морський планер REGENT є повністю електричним крилом з екранним ефектом, що означає, що він літає низько над водою, що дозволяє використовувати численні аеродинамічні та експлуатаційні переваги, забезпечуючи підвищену вантажопідйомність та більшу дальність польоту порівняно з іншими концептами електричних літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Undefined Technologies виводить на ринок "безшумний" дрон з іонним двигуном

Гідроплан працює у трьох режимах: з дока апарат спочатку рухається на своєму корпусі, як традиційний човен. Коли він залишає район гавані та набирає швидкість, він піднімається на своїх підводних крилах. Судно на підводних крилах забезпечує значну стійкість до хвиль і плавність ходу, коли гідроплан залишає переповнену гавань. Досягши відкритої води, гідроплан злітає, розганяючись до крейсерської швидкості, залишаючись у межах розмаху крил над поверхнею води.
 
"Люди намагалися зробити екраноплан життєздатним протягом 60 років, і за 15 місяців ми пройшли шлях від ескізу до першого успішного польоту", - сказав Майк Клінкер, технічний директор REGENT та співзасновник. «REGENT — перша команда в історії, яка подолала нестачу стійкості до низьких хвиль у попередніх проектах, об'єднавши високошвидкісні судна на підводних крилах з польотом на ефект землі — важлива нововведення, яка зробить революцію в прибережному транспорті. Жоден транспортний засіб в історії не може зрівнятися з нашим гідропланом зі стійкості до хвиль та швидкості».

Електричний гідроплан REGENT
 

Успішна льотна демонстрація технології із розмахом крила 18 футів стала останнім кроком у доказі здійсненності технології морського планера. В даний час REGENT зосереджено на розробці свого повномасштабного прототипу з розмахом крил 65 футів, ходові випробування якого заплановані на 2024 рік.

 


Схожі матеріали:
👁 319
Категорія: Технології
Теги: літаючий транспорт, гідролітак, гідропанель, електротранспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ