Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.10.2022

Електромобілі Tesla коштуватимуть удвічі дешевше! У компанії розробляють платформу наступного покоління


Генеральний директор вважає, що автомобільна платформа Tesla наступного покоління зможе виробляти електромобілі за половину вартості


Ілон Маск. Електромобіль наступного покоління

Ілон Маск оголосив, що команда інженерів Tesla зосередила свою увагу на платформі електромобіля наступного покоління, яка буде вдвічі дешевшою за платформу Model 3/Y.

Протягом багатьох років Tesla говорила про те, щоб виробляти дешевші електромобілі, але натомість інфляція та високий попит на електромобілі призвели до зростання цін.

Автовиробник уже неодноразово говорив про платформу наступного покоління, що дозволяє створити електромобіль вартістю 25 000 доларів. Якось генеральний директор Ілон Маск заявив, що Tesla планує випустити більш дешевий автомобіль вже в 2023 році.

Маск підтвердив, що це все ще в планах і що Tesla переключила свої інженерні потужності на розробку платформи EV наступного покоління, яка дозволить зробити електромобілі дешевшими, - «Очевидно, це основне завдання нашої команди розробників нових автомобілів. На даний момент ми закінчили розробку Cybertrucks та Semi. Отже, очевидно, що ми працюємо над автомобілем наступного покоління, який, ймовірно, буде приблизно вдвічі дешевшим за платформу 3 і Y».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Rolls-Royce представив перший повністю електричний автомобіль Spectre

Схоже, що у розробці є невелика автомобільна платформа Tesla, яка дозволить створювати електромобілі вартістю від 25 000 до 35 000 доларів. Маск додав, що ця нова платформа націлена на виробництво більшого обсягу, ніж "всі інші автомобілі Tesla разом узяті".

«Ми збираємося перенести на нову платформу все, чого навчилися у S, X, 3, Y, Cybertruck та Semi. Ми намагаємось дістатися до 50% від нинішньої вартості», - додав Ілон Маск.

Генеральний директор вважає, що автомобільна платформа Tesla наступного покоління зможе виробляти електромобілі за половину вартості, робочої сили та виробничих площ, які потрібні для виробництва Model 3, вартість якої зараз починається від 47 000 доларів.

Схожі матеріали:
👁 349
Категорія: Технології
Теги: електромобіль, Tesla, електротранспорт, Ілон Маск




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ