Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.05.2022

Китайська компанія TCab Tech досягла вражаючих успіхів у розробці свого повітряного таксі E20 eVTOL


Компанія побудувала поки що одну повнорозмірну «машину для інженерної перевірки», але вона також випробувала кілька невеликих прототипів eVTOL


Повітряне таксі E20 eVTOL

Компанія TCab Tech із Шанхаю стала одним із провідних китайських претендентів на розробку eVTOL, заявивши, що в даний час її прототип повітряного таксі E20 здійснив безліч випробувальних польотів у режимі вертикального підйому та зависання, а також перехід до круїзного польоту.

E20 є цікавим варіантом п'ятимісного електричного eVTOL, щось середнє між конструкціями з похилим гвинтом і вектором тяги, такими як Joby S4 та підйомно-маршрутними конструкціями, такими як Prosperity від Autoflight. Велика пара крил чайки піднімається над кабіною, а півдорозі до них знаходиться пара підйомних гвинтів з чотирма лопатями, здатних розділятися і вирівнюватися в поздовжньому напрямку для мінімального опору при польоті вперед.

Далі на основних крилах знаходиться пара великих п'ятилопатевих поворотних гвинтів, а інші закінчування крила прикріплені до мотогондолів таким чином, що вони нахиляються разом з ними. Ззаду до хвоста знаходиться друге, коротше, нахилене вперед крило, яке закінчується ще одним набором похилих гондол з великими п'ятилопатевими гвинтами на них.

Повітряне таксі E20 eVTOL
 

Таким чином, чотири похилих гвинти і два призначені тільки для підйому та круїзу з низьким опором. Можливо, це зниження складності порівняно з такими проектами як Joby S4, хоча здається, що за це доводиться платити з точки зору максимальної швидкості та дальності польоту. TCab стверджує, що E20 розвиватиме швидкість до 260 км/год, тоді як Joby вже розігнався в повітрі до 330 км/год, а TCab обіцяє лише близько 200 км дальність польоту проти 241 км у Joby.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрон Hera може підняти 15 кг корисного вантажу, літати протягом години та поміщається у рюкзаку

Компанія побудувала поки що одну повнорозмірну «машину для інженерної перевірки», але вона також випробувала кілька невеликих прототипів eVTOL.

За словами компанії, вона провела десятки льотних випробувань, провівши прототип у 50-відсотковому масштабі через складний процес переходу до крилатого крейсерського польоту. Ця версія E20 також представила розширені можливості керування закрилками в крейсерському польоті, а також додала «змінний загальний крок», який означає, що похилі гвинти можуть змінювати крок своїх п'яти лопатей.


Повітряне таксі E20 eVTOL
 

Все це робить TCab однією з найпередовіших китайських компаній з виробництва електричних eVTOL і єдиною, яка продемонструвала такий прогрес у конструкції з векторною тягою.

 


Схожі матеріали:
👁 382
Категорія: Технології
Теги: Літальний апарат, повітряне таксі, eVTOL




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ