Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.09.2022

Концепт-кар AKXY2 має форму міхура в стилі човна та місце для пікніка


Сидіння автомобіля вкриті 3D-сіткою, виготовленою з ПЕТ та частково РТТ на біологічній основі


Концепт-кар AKXY2 японської компанії Asahi Kasei

Концепт-кар AKXY2 японської компанії Asahi Kasei представляє автомобільний дизайн із міхуром у формі човна зовні та просторим інтер'єром, достатнім для розміщення людей на пікніках та вечірках.

Бульбашка піднімається, щоб впустити людей в автомобіль, і опускається, коли приходить час керувати автомобілем. AKXY2 знаменує собою перехід компанії до виробництва автомобілів, які стосуються стійкості, задоволення суспільства, як її відповідь на потреби майбутньої мобільності на дорога, автоматизація та електрифікація в суспільстві, що змінюється.

Концепт-кар оснащений набором власних технологій, які дозволяють випробувати 100-річний колективний досвід Asahi Kasei у мобільності майбутнього.

Asahi Kasei використовує матеріали, від текстилю до еластомерів, які сприяють зниженню викидів вуглецю та ставить перед собою завдання включити їх у транспортний засіб. Внутрішні поверхні покриті замшею з мікрофібри, частково виготовленої з переробленого поліестеру та інших інгредієнтів, включаючи сировину, яка варіюється від переробленого ПЕТ на біологічній основі, натуральних сумішей та морських відходів.

Сидіння автомобіля вкриті 3D-сіткою, виготовленою з ПЕТ та частково РТТ на біологічній основі. Шини, виготовлені з бутадієну на біологічній основі, покращують паливну та енергетичну ефективність завдяки низькому опору коченню, а також зменшують утворення мікропластику в шинах.

Компанія повідомляє, що одна з основних тем AKXY2 обертається навколо почуттів, від запаху салону та дотику текстилю до звуконепроникної атмосфери та футуристичної атмосфери.


Концепт-кар AKXY2 японської компанії Asahi Kasei
 

Щоб задовольнити зростаючі потреби безпеки Asahi Kasei буде використовувати антимікробні тканини для захисту салону автомобіля від поширення патогенів. Датчик CO₂ може контролювати рівень CO₂ у салоні, щоб підтримувати оптимальну якість повітря, знижуючи споживання енергії.

Напівпрозорі тканини з підсвічуванням, а також пластикові оптичні волокна дозволяють налаштовувати навколишнє освітлення всередині автомобіля, а екологічно чисті тканини та піноматеріали компанії призначені для забезпечення комфорту сидінь.

Автомобіль стане більшим, ніж просто засобом пересування. Це буде місце для спілкування з друзями та сім'єю, дуже схоже на внутрішній дворик будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині запустили перший у світі пасажирський поїзд, що працює на 100% водні

Щодо використання внутрішнього простору, пропонуються концепції потенційної співпраці з сектором житлових приміщень Asahi Kasei для створення синергії між клієнтами та користувачами автомобілів. Функції сенсорного відкриття та закриття дверей та ліхтаря, а також підігрів сидінь реалізовані у співпраці з UltraSense Systems, Inc.

Концепт-кар AKXY2 демонструє міжгалузевий досвід Asahi Kasei по всьому ланцюжку створення вартості, від сировини та виробничих процесів до використання перероблених і перероблених матеріалів, при цьому враховуючи мінливі правила та розвиваючи потреби користувачів автомобілів.


Концепт-кар AKXY2 японської компанії Asahi Kasei
 

Asahi Kasei виробляє чи бере участь у розробці майже всього, що можна побачити, доторкнутися чи відчути в автомобілі. В автомобілі використовуються матеріали та рішення, які впливають на органи почуттів, підвищують безпеку та забезпечують максимальну функціональність при мінімальному впливі на навколишнє середовище. Концепція автомобіля заснована на принципах 3S: стійкість, задоволення та суспільство.

Схожі матеріали:
👁 309
Категорія: Технології
Теги: автомобіль, електротранспорт, Концепт-кар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ