Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.03.2019

Прямий термостатичний клапан та його застосування


Як працює термоголовка?


Термостатичний клапан є пристроєм, який полегшує завдання гнучкого регулювання роботи опалювальної системи для створення оптимального мікроклімату в приміщенні. Термостати встановлюють на трубу, по якій подається теплоносій в радіатор опалювання. Залежно від налаштувань, термостатичний клапан регулює подання теплоносія і, відповідно, температуру радіатора.

У сучасний опалювальних системах, правильне використання прямого термостатичного клапана дозволяє понизити витрату теплоносія на 20% . Маючи, по суті, два робочі положення стержня - "відкрито" і "закрито", термостат відкриває або перекриває подання води у батарею. Регулювання цього подання може здійснюватися вручну, але правильнішим способом являється використання термоголовок, які автоматично регулюють подання теплоносія.

Прямий термостатичний клапан та його застосування

Як працює термоголовка?

Термоголовка встановлюється на термостатичний клапан, і має вигляд круглого регулятора з нанесеними діленнями, що відповідають необхідній температурі повітря в приміщенні. Діапазон температур, з якими працюють більшість термоголовок, складає 6С - 28С. Що відбувається, коли ви встановлюєте температуру 21С на термоголовці? При підвищенні температури повітря до 22C термоголовка притискує стержень термоклапана, перекриваючи подання теплоносія в радіатор.

Батарея починає вихолоняти, і температура повітря в приміщенні знижується. Після досягнення рівня 20C головка спрацьовує, відкриваючи подання води клапаном, і радіатор знову починає обігрівати приміщення.

Таким чином, ми отримуємо не лише значну економію палива, але також створюємо постійну температуру повітря в приміщенні, уникаючи перегрівання.

Який термостатичний клапан вибрати

Незалежно від виробника, усі термостатичні клапани мають однаковий принцип пристрою. Різниця може полягати в можливостях попереднього регулювання температури, використовуваному матеріалі, а також у формі. Для правильного вибору конфігурації клапана краще проконсультуватися з фахівцями, який буде займатися вашою опальовальною системою.

Що стосується матеріалів і виробників, краще вибирати клапани, виготовлений з латунних сплавів високої якості, виготовлені відомими виробниками. У такому разі, ви гарантовано отримуєте якісний пристрій, який служитиме без нарікань багато років.

Особливості застосування термостатичних клапанів

Нерідко можна почути думку, що використання термостатичних клапанів не так ефективне, як про це розповідають. Щоб цей регулюючий механізм працював ефективно, необхідно дотримуватися наступних правил монтажу і використання термостатичних регуляторів:
  • клапан з термоголовкою необхідно встановлювати в горизонтальному положенні. При вертикальному розташуванні термоголовку обтікає тепле повітря від труби опалювання, і головка відмикає обігрів завчасно, "думаючи", що повітря вже досить нагріте;
  • з тією ж метою, небажано встановлювати такі пристрої в закритих нішах, де немає достатньої циркуляції повітря. Якщо усі радіатори приховані панелями, важкими шторами, меблями, можна використати зовнішні датчики для термоголовок;
  • у місцях, де є присутнім постійний потік холодного повітря, ефект буде зворотний - термоголовка не перекриватиме подання теплоносія навіть досягши необхідної температури повітря в приміщенні.
Понизити витрати енергії на опалювання дозволять ще такі заходи, як перекриття подання води в радіатор під час провітрювання приміщення, щоб запобігти постійно включеному положенню термостатичного клапана.

Щоб клапани служили довше, після закінчення опалювального сезону слід залишати їх у відкритому положенні. Інакше може статися залипання стержня, яке дасть про себе знати тільки при настанні нового опалювального сезону. Термостатичний клапан є простим, але досить ефективним пристроєм, який значно підвищує комфорт в приміщенні і знижує витрати енергії, знижуючи витрату газу.
 

Схожі матеріали:
👁 1052
Категорія: Прес-реліз
Теги: Термостатичний клапан, термоголовка, темоносій




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ