Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.05.2020

Теплові насоси: різновиди та призначення


Тепловий насос - це універсальне багатофункціональне кліматичне обладнання, яке використовується як для побутових, так і для комерційних приміщень.


Тепловий насос - це універсальне багатофункціональне кліматичне обладнання, яке використовується як для побутових, так і для комерційних приміщень. Пристрій має три базові функції: обігрів, охолодження й кондиціювання. На відміну від інших популярних кліматичних систем, агрегат використовує безмежну природну енергію води, повітря або ґрунту.


Теплові насоси: різновиди та призначення
 

Різновиди теплових насосів

Існує три типи теплових насосів, купити які на сьогоднішній день не важко. Багато компаній виробляють досить ефективні й дуже функціональні модифікації. Лідерами з продажу є торгові марки Cooper&Hunter, BALLU та Electrolux. Основною перевагою таких систем є економічність. Оскільки для своєї роботи пристрій використовує природну енергію, його енергоефективність складає 150-400%. Отже, теплонасоси бувають:

  1. Ґрунтові - використовують енергію землі. Для отримання ресурсу в ґрунті прокладається трубопровід (колектор) на глибині нижче точки замерзання. Залежно від призначення бувають різновиди "ґрунт-вода" і "ґрунт-повітря". Такі системи підходять для водопостачання та обігріву одного або кількох будинків. Перевагою земляних насосів є їх довговічність, надійність і економічність. Серед недоліків можна виділити високу вартість обладнання та складність монтажних робіт.
  2. Повітряні - використовують енергію повітря. Відрізняються безпекою та екологічністю, Оскільки в роботі не використовують палива. Повітряний тепловий насос, ціна якого не є захмарною, здатний замінити кондиціонер та обігрівач, забезпечити будинок гарячою водою. Системи особливо ефективні при температурі навколишнього середовища до -20°С, а якщо показник знижується, вони продовжують працювати, але вже з меншою ефективністю. Це і є єдиним вагомим недоліком обладнання. Існують два типи: "повітря-повітря" і "повітря-вода".
  3. Водні - використовують енергію води, взятої з свердловини, річки або озера. Основний критерій - температура води повинна бути завжди позитивною. Найчастіше для обігріву будинків використовують енергію ґрунтових води, адже їх температура навіть в морозний час становить не нижче + 3°С. Для цього буряться дві свердловини для забору та утилізації води на відстані від 15 до 30 метрів один від одного. Водні системи дуже ефективні та стабільні в будь-який час року, що є їх плюсом. Існує два типи пристроїв: "вода-вода" та "вода-повітря".

Підібрати оптимальний тепловий насос для опалення будинку ви зможете на сайті компанії "Рівне-Кондиціонер". Якщо у вас виникнуть питання, ви завжди зможете звернутися до менеджерів фірми та отримати якісну консультацію.

Переваги теплонасосів

У порівнянні з популярними кліматичними системами для охолодження, обігріву та кондиціювання, теплонасоси мають ряд істотних переваг:

  • Висока енергоефективність - до 400% за рахунок використання енергії природних невичерпних ресурсів.
  • Пожежна безпека за рахунок відсутності процесів горіння та тління.
  • Екологічність, адже система не викидає ніяких відпрацьованих газів і шкідливих речовин, а в самому пристрої використовується озонобезпечний тип фреону.
  • Надійність за рахунок автоматизації процесів. Користувачеві не потрібно стежити чи контролювати працездатність системи.
  • Багатофункціональність. Одна система позбавити вас від необхідності установки кондиціонера, газового котла та інших кліматичних пристроїв.
  • Можливість поєднувати з різними нагрівальними системами (електричними або газовими).

Які фактори враховувати при покупці

При виборі теплонасоса в першу чергу слід враховувати зону його експлуатації. Найбільш економічними та ефективними є повітряні модифікації, але для їх повноцінної роботи потрібен теплий клімат з температурою не нижче -20°С.

Якщо ви - власник великої ділянки землі, вам підійдуть ґрунтові моделі. Їх монтаж, можливо, здасться вам занадто витратним і складним, але всі капіталовкладення й сили будуть виправдані вже в перший сезон експлуатації.

Водні моделі можна використовувати в тих випадках, якщо у вас немає великих ділянок землі, але є можливість пробурити пару свердловин.



Схожі матеріали:
👁 580
Категорія: Прес-реліз
Теги: теплові нососи, насоси, Переваги теплонасосів, різновиди насосів




Всього коментарів: 1

0
1 Володимир   (27.05.2020)
Цікава стаття, знайшов багато нового для себе.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ