Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.12.2023

У США випробували нову систему для знищення атакуючих балістичних ракет


Американська система GMB складається з 44 ракет-перехоплювачів, ще 20 розгорнуто на Алясці та Каліфорнії


Нова система для знищення атакуючих балістичних ракет

Агентство протиракетної оборони США (MDA) провело масштабні випробування ракетної системи наземного перехоплювача (GBI) з можливістю вибору щаблі, яка знищила мету балістичної ракети середньої дальності повітряного базування.

За підтримки підрядників Northrop Grumman, Boeing і Raytheon FTG-12 став комплексним випробуванням наземної системи MDA Ground-Based Midcourse Defense (GMD) та здатності системи управління вогнем координувати роботу широкого спектру датчиків і засобів управління та контролю центрів для протидії зростанню різноманітності цілей.

Американська система GMB складається з 44 ракет-перехоплювачів, ще 20 розгорнуто на Алясці та Каліфорнії, а також складної мережі датчиків, призначеної для захисту від несанкціонованих запусків ракет, а також для стримування великомасштабних атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США почали тестувати систему бездротової зарядки електромобілів на громадській дорозі

Одна з проблем, що стоять перед такою системою захисту, полягає в тому, що, хоча попередні системи були розроблені для боротьби тільки з міжконтинентальними балістичними ракетами, що рухаються на межі космосу, сучасний аналог повинен також мати справу з міжконтинентальними балістичними ракетами, які мають більш пологі траєкторії та меншу висоту. Однак нинішні перехоплювачі є триступеневими ракетами, які розвивають таке високе прискорення, що пролітають повз ціль.

Нова система для знищення атакуючих балістичних ракет
 

Щоб запобігти цьому, MDA розробило перехоплювач з другою/третьою ступенями, який може діяти як два окремі щаблі або як другий ступінь, тому позаатмосферна бойова машина (EKV) може розвернутися раніше, ніж третій ступінь спрацює для перехоплення. Крім того, нова конфігурація GMD Capability Increment 6B забезпечує системі більше часу, відстані та гнучкості при реагуванні.

«Ці випробування з використанням 2-/3-ступінчастого перехоплювача наземного базування з можливістю вибору в 2-ступінчастому режимі забезпечує винищувачу збільшений бойовий простір, який підтримує додаткові можливості для пострілу, щоб знищити ракету, що наближається», - сказав директор MDA генерал-лейтенант Хіт Коллінз.

Схожі матеріали:
👁 281
Категорія: Технології
Теги: система протиракетної оборони, протиракетна оборона, балістична ракета




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ