Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.04.2022

Унікальна субмарина на підводних крилах зможе плавати не лише по воді, а й опускатися під воду


iSpace2o обіцяє навігацію зі штучним інтелектом «в стилі Tesla»


Унікальна субмарина на підводних крилах

Італійський стартап iSpace2o оголосив про початок виробництва першого надводного/підводного корабля Deepseaker DS1. Цей човен підніматиметься з води на підводних крилах зі швидкістю до 23 вузлів (26 миль/год/43 км/год) або занурюватиметься на глибину до 50 м (164 фути) для підводних подорожей.

Компанія стверджує, що це перше судно у своєму роді - немає іншого швидкохідного човна, здатного занурюватися під воду. Судно також повністю електричне, оснащене тихими форсунками Deepspeed, спроектованими і виготовленими компанією Sealence.

Електричні човни, як правило, страждають від серйозного обмеження дальності пересування, але розгін цього човна до швидкості підводного плавання підніме корпус над водою, значно зменшивши опір і збільшивши ефективну дальність. iSpace2o ще не вказав розмір батареї або оцінки дальності, але зазначає, що розглядає альтернативну водневу трансмісію з більшою дальністю дії.

За словами компанії, ще одна ключова новація пов'язана з партнерством з Like-A-Fish, яка постачатиме Deepseaker «майже необмеженим киснем» для чотиримісної кабіни DS1. У цій технології використовується електрична центрифуга, яка поміщає морську воду під низький тиск, вилуговуючи розчинений кисень і повертаючи його до дихальної системи субмарини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гібридний дрон ATLIS здатний доставити важкі вантажі на великі відстані

iSpace2o обіцяє навігацію зі штучним інтелектом «в стилі Tesla», надувні подушки безпеки для підйому корабля на поверхню в надзвичайній ситуації, проекційний дисплей у стилі доповненої реальності, вбудовані камери GoPro, гідрофони для підводного звуку та конструкцію з подвійним корпусом навіть якщо зіткнення поставить під загрозу зовнішній вигляд.

Унікальна субмарина на підводних крилах
 

Компанія заявляє, що розпочинає виробництво першого корпусу DS1, отриманого завдяки кредиту Invitalia. Група Giancarlo Zema внесе останні штрихи в дизайн, а команда F1 H20 Blaze Performance «подбає про будівництво корпусу та розробку судна».

Схожі матеріали:
👁 549
Категорія: Технології
Теги: катер, судно, підводний човен, човен, Субмарина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ