Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.01.2024

Відновлювані джерела енергії, вітер і сонце, в 2023 році вперше в історії Німеччини забезпечили 52% електроенергії


Високий попит на сонячні батареї в Німеччині пояснюється переважно зростаючими цінами на електроенергію


сонячні батареї

У Німеччині на дахах усіляких будівель на полях і вздовж автобанів всього за 2023 рік увійшли до ладу сонячні батареї, які здатні виробляти стільки ж електроенергії, що й 14 енергоблоків АЕС, їх потужність на сучасних атомних електростанціях становить від 1 до 1,2 ГВт (або від 1000 до 1200 мегават, МВт).

Високий попит на сонячні батареї в Німеччині пояснюється переважно зростаючими цінами на електроенергію та вигідними умовами надання державних субсидій на встановлення сонячних батарей.

Локомотивом розвитку німецької сонячної енергетики у 2023 році стали власники та мешканці індивідуальних будинків та квартир. Під враженням енергетичної кризи 2022 року, викликаної тим, що Росія спочатку різко скоротила, а потім повністю припинила постачання природного газу до Німеччини, домогосподарства встановили в 2023 році, за даними BSW-Solar, нових потужностей, що генерують, - близько 7 ГВт.


сонячні батареї
 

Близько 31% приросту забезпечили нові великі сонячні електростанції, які все частіше споруджуються енергетичними компаніями вздовж автобанів на малопридатних для вирощування врожаю ділянках, щоб не використати для цього цінних сільськогосподарських угідь. Приблизно 18% нових потужностей було встановлено на дахах офісних та комерційних будівель - заводів, складів, супермаркетів або, сільській місцевості, на дахах свинарників та корівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словацька роботизована машина розмінування UOS 155 Belarty II на шасі танка Т-55 зі штучним інтелектом

Загалом у 2023 році в Німеччині увійшло до ладу рекордну кількість нових установок для виробництва електрики та тепла за допомогою сонячної енергії: понад один мільйон. З них понад чверть, близько 270 тисяч, склали так звані балконні електростанції – невеликі сонячні батареї, які прикріплюють у себе на балконі та підключають до звичайної розетки власники та орендарі квартир.

сонячні батареї
 

На кінець 2023 року, за даними BSW-Solar, у Німеччині діяли 3,7 млн фотоелектричних установок, які виробили протягом року 62 млрд кіловат-годин електроенергії та забезпечили тим самим приблизно 12% споживання електроенергії. Таку частку в енергетиці Німеччини в 2017-2021 роках мали атомні електростанції.

Федеральне об'єднання підприємств енерго- та водопостачання (BDEW), спираючись на попередні дані, повідомили, що відновлювані джерела енергії (ВІЕ), головним чином вітер і сонце, в 2023 році вперше в історії Німеччини забезпечили 52% електроенергії, що споживається в країні.

Схожі матеріали:
👁 187
Категорія: Технології
Теги: яелектроенергія, сонячна енергія, відновлювана енергія, Альтернативна енергія, вітрова енергія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ