Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.01.2024

Французький високоточний боєприпас AASM, точність влучення 1 м, оснащується 125, 250, 500, 1000 кг боєголовками


Базова версія оснащена 250-кілограмовою бомбою та гібридною інерційною навігаційною системою (INS)/системою глобального позиціонування (GPS)


Французький високоточний боєприпас AASM

AASM (Armement Air-Sol Modulaire), класу «повітря-земля», є французьким високоточним боєприпасом ⁣розробленим Safran Electronics & Defense. AASM складається з переднього комплекту наведення та заднього комплекту розширення радіусу дії, який приєднуєтеся до некерованої бомби. Зброя є модульною, оскільки вона може інтегрувати різні типи блоків наведення та різні типи бомб.

Базова версія оснащена 250-кілограмовою бомбою та гібридною інерційною навігаційною системою (INS)/системою глобального позиціонування (GPS). Інші варіанти додають інфрачервоне самонаведення або лазерне наведення підвищення точності; є також версії зі 125, 500 та 1000 кілограмовими боєголовками.

AASM поставляється в декількох варіантах відповідно до його розміру та типу використовуваного наведення. Базова модель оснащена 250-кілограмовою бомбою з носовою головкою наведення та комплектом розширення радіусу дії, що містить ракетний прискорювач та збільшене оперення. Існує також 125-кілограмова бомба, вперше випробувана у 2009 році, наприкінці 2022 року DGA оголосило про сертифікацію версії вагою 1000 кг.

Французький високоточний боєприпас AASM

Що стосується навігації, то базова версія поєднує дані з приймача глобальної системи позиціонування (GPS) та блоку інерційної навігаційної системи (INS) за допомогою фільтра Калмана, досягаючи ймовірного кругового відхилення (КВВ) у 10 метрів. Цей "декаметровий" всепогодний варіант доповнюється "метричним" всепогодним варіантом, що працює вдень і вночі, який додає інфрачервоне самонаведення, що співставляє область мети з моделлю мети, що зберігається в його пам'яті, для досягнення 1 метра КВУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрон X10D Skydio на базі штучного інтелекту з оглядом 360 градусів відмінно виконує завдання спостереження та розвідки

Третя версія використовує лазерне наведення замість інфрачервоного, що дозволяє більш точно вражати цілі, що рухаються. Вона була сертифікована у 2013 році. У жовтні 2010 року ці версії набули буквенно-цифрові позначення: версія INS/GPS стала SBU-38 (англ. Smart Bomb Unit - керована авіаційна бомба).

Французький високоточний боєприпас AASM

Характеристики AASM:
  • Вага – 340 кг (версія бомби 250 кг)
  • Довжина – 3,10 м (версія бомби 250 кг)
  • Двигун - твердопаливний ракетний двигун
  • Дальність пуску – 60 км
  • Точність - 1 м для лазерного наведення, 10 м у режимі GPS/INS або ІЧ
  • Пускова платформа: Mirage 2000D, Dassault Rafale, Tejas, F-16, Mirage F1
Система наведення:
  • Гібридна інерційна/GPS у декаметровому всепогодному виконанні
  • Гібридна інерційна/GPS + інфрачервоне самонаведення або SALH у метричній версії день/ніч



Схожі матеріали:
👁 172
Категорія: Технології
Теги: зброя, бомба, високоточний боєприпас, Боєприпас




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ